EbreExprés

El Consell Comarcal del Montsià acollirà quatre joves dins del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020

El Consell Comarcal del Montsià acollirà quatre joves dins del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020
novembre 14
13:33 2017
98 Lectures

Amb la introducció de la Garantia Juvenil en el marc de la Unió Europea, es reconeix la problemàtica de l’atur entre les persones joves com un factor de risc per al conjunt dels països i la necessitat de prendre mesures específiques al fràgil mercat laboral dels joves

Cartell contracte programa (002)Un mercat de treball caracteritzat per xifres d’atur que dupliquen a les dels adults i que, a més, reflecteixen un problema major que és de la subocupació i la pobresa.

Molts joves es veuen abocats a trobar dificultats a l’accés del mercat laboral, especialment aquells entre els 16 i els 24 anys, que intenten entrar per primera vegada al mateix i pateixen transicions llargues de l’escola al treball que els indueix al desànim i la inactivitat.

En aquest sentit, el Servei d’Ocupació de Catalunya atorga al Consell Comarcal del Montsià, en data 8 de novembre, una subvenció de 44.000 euros per a la contractació de quatre persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil amb un contracte de treball en pràctiques per un període de sis mesos a jornada completa.

“Estem molt satisfets d’haver rebut aquests ajuts i poder, així, contractar joves en diferents àrees segons les seves formacions. Esperem que gaudeixin de l’experiència i que els sigui de molta utilitat”, afirma Francesc J, Miró, President del Consell Comarcal.

La subvenció atorgada és elegible en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, del Fons Social Europeu dins de l’Objectiu Temàtic 8, l’Eix Prioritari 5, la Prioritat d’Inversió 8.2, la mesura 8.2.4.2 i la categoria d’intervenció 103 amb un cofinançament del 91,89%.

El Programa d’Experiències Professionals per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya (JENP 2017) és d’acord a la Resolució TSF/1779/2017, de 13 de juliol, d’acord amb l’Ordre TSF/213/2016, d’1 d’agost, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de la Garantia Juvenil a Catalunya.

En concret, les places a ocupar són la d’un tècnic/a de turisme i tres administratius. Els aspirants han de tindre entre 16 i 29 anys, han d’estar inscrits al SOC com a demandants d’ocupació, han d’estar desocupats i han de formar part del programa Garantia Juvenil. A més a més, han de disposar dels cicles formatius d’F.P. de grau superior, corresponents.

“Amb iniciatives com aquesta pretenem facilitar als joves la seva inserció laboral, alhora que agafen experiència en tasques relacionades amb els seus estudis, assegura Francesc J. Miró, President del Consell Comarcal.  

El termini per presentar-se és del 17 al 24 de novembre al Servei d’Ocupació de Catalunya i els contractes s’iniciarien a finals de mes amb un contracte de treball en pràctiques per un període de sis mesos a jornada completa.

Durant els propers dies el Consell Comarcal del Montsià publicarà al tauler de la seu electrònica del web www.montsia.cat les bases reguladores del procés selectiu i les persones joves interessades s’hauran d’adreçar a l’Oficina de Treball de la Generalitat al Montsià per postular la seva candidatura.

 

 

 

.

 

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

La teva adreça d'email no es publicarà.
Els camps obligatoris estan remarcats *

twenty − 2 =

Newsletter Notícies Terres de l'Ebre

Calendari

març 2018
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« febr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Categories

Últims Comentaris

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys [...]

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat? [...]

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies. [...]

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre [...]

Ah, molt5 bé, però com és que van permetre instal.lar-hi un parc eòlic? no s'ho [...]

Categories