EbreExprés

Ensenyament convoca demà les oposicions per a les 2.000 places de cossos docents

novembre 28
23:10 2017
144 Lectures

Corresponen a places per als cossos de mestres i de professors d’ensenyament secundari, d’arts plàstiques i disseny i d’escoles oficials d’idiomes

06.01El termini de presentació de sol·licituds serà de l’1 al  20 de desembre de 2017

Es preveu que el procediment selectiu s’iniciï a mitjans d’abril de 2018 i finalitzi durant la primera quinzena del mes de juny del mateix any

El Departament d’Ensenyament publicarà demà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria de concurs oposició de 2.000 places per a l’ingrés als cossos docents, corresponent a l’oferta parcial d’ocupació pública aprovada per l’Acord de Govern de 18 d’abril de 2017. Concretament, s’oferiran 373 places per al cos de mestres, 1.602 de professors d’ensenyament secundari, 11 de professors d’arts plàstiques disseny i 14 de professors d’escoles oficials d’idiomes. El termini de presentació de sol·licituds serà de l’1 al  20 de desembre de 2017.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és incrementar l’estabilitat de les plantilles dels cossos docents on més necessitat hi ha i reduir l’alt percentatge d’interinitat que tenen actualment les diferents especialitats docents.  

Així doncs, els aspirants que hi vulguin participar podran presentar les sol·licituds corresponents de l’1 al  20 de desembre 2017. La llista provisional d’admesos i exclosos es publicarà durant la segona quinzena de gener de 2018 i la definitiva d’admesos i exclosos, durant la primera quinzena de març de 2018. Pel que fa al procediment selectiu, es preveu que s’iniciï a mitjans d’abril de 2018 i finalitzi durant la primera quinzena del mes de juny del mateix any.

Aquestes places formen part de les 7.000 destinades a cobrir llocs de funcionari a la Generalitat anunciades a finals de l’any passat. Durant el curs  2016-2017 el Departament ja va convocar un concurs oposició de 300 places per a l’ingrés als cossos de professors de formació professional, amb l’objectiu de potenciar les especialitats de formació professional i minorar l’elevat percentatge de temporalitat que hi ha en aquestes especialitats.

Places per especialitats

La distribució de places per especialitats és la següent:

Cos de mestres

 

Audició i llenguatge 58
Llengua estrangera anglès 205
Música 110
Total 373

Cos de professors d’ensenyament secundari

 

Anglès 201
Biologia i geologia 121
Dibuix 66
Economia 35
Educació física 81
Filosofia 33
Física i química 111
Francès 25
Geografia i història 163
Llengua catalana i literatura 136
Llengua castellana i literatura 171
Matemàtiques 223
Música 25
Orientació educativa 107
Tecnologia 104
Total 1.602

Cos de professors d’escoles oficials d’idiomes

 

Francès EOI 14

Cos de professors d’arts plàstiques i disseny

 

Dibuix artístic i color 3
Disseny gràfic 5
Mitjans audiovisuals 3
Total 11

La convocatòria preveu una reserva d’un 5% del total de places convocades per als aspirants que tinguin reconeguda una disminució física de grau igual o superior al 33%.

Fase de concurs-oposició

El procés selectiu comença amb la fase d’oposició, que consta de dues proves eliminatòries. La primera té per objecte la demostració dels coneixements específics de l’especialitat a la que s’opta i consta de dues parts que són valorades de manera independent. En la primera part els aspirants de totes les especialitats hauran de realitzar una prova pràctica i, en la segona, hauran de triar i desenvolupar un tema per escrit d’entre els proposats a l’atzar pel tribunal. Respecte al total de puntuació la prova pràctica val un 70% i el tema un 30%. La priorització de la prova pràctica, que va comptar amb l’acord majoritari de la Mesa Sectorial, aporta qualitat al procés selectiu perquè permet valorar els coneixements específics de l’especialitat  i la competència docent de l’aspirant en l’aplicació a l’aula.

Pel que fa a la segona prova, té per objecte la comprovació de l’aptitud pedagògica de l’aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l’exercici docent. Consisteix en la presentació d’una programació didàctica i en la preparació i exposició oral d’una unitat didàctica, i es valorada de manera conjunta.

Els aspirants que superin les dues proves de la fase d’oposició han d’acreditar els mèrits previstos en la convocatòria, que hauran d’al·legar en sessió pública.

Amb la puntuació de les fases d’oposició i de concurs els aspirants obtindran una puntuació global que els permetrà estar ordenats dins de cada especialitat, el que en funció de les places assignades a l’especialitat farà que siguin seleccionats o no.

Presentació de sol·licituds

La presentació de sol·licituds es podrà realitzar a través de la pàgina http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/professors/oposicions/ingres-acces-cossos-docents/2017/, on els aspirants tenen a la seva disposició la sol·licitud que han de formalitzar mitjançant procediment telemàtic. En la mateixa pàgina també es podrà consultar la llista d’admesos i exclosos i el  tribunal que tinguin assignat. També es podrà presentar la sol·licitud en paper davant l’Administració en qualsevol dels llocs que preveu l’article 25 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Més informació de la convocatòria en el següent enllaç: http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/professors/oposicions/ingres-acces-cossos-docents/2017/

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

La teva adreça d'email no es publicarà.
Els camps obligatoris estan remarcats *

2 + seven =

Newsletter Notícies Terres de l'Ebre

Calendari

abril 2018
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« març    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Categories

Últims Comentaris

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys [...]

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat? [...]

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies. [...]

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre [...]

Ah, molt5 bé, però com és que van permetre instal.lar-hi un parc eòlic? no s'ho [...]

Categories