EbreExprés

Més de 79.000 alumnes realitzen avui i demà la prova d’avaluació de sisè de primària

Més de 79.000 alumnes realitzen avui i demà la prova d’avaluació de sisè de primària
maig 04
10:19 2017
267 Lectures

La prova s’aplicarà de manera simultània a tots els centres que imparteixen educació primària de Catalunya, un total de 2.247

Avui s’avaluarà matemàtiques i llengua catalana i aranès; demà, llengua estrangera i llengua castellana

Matemàtiques

Foto cedida.

Un total de 79.183 alumnes d’educació primària realitzaran avui i demà la prova d’avaluació de sisè de primària, que avalua el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa.

La prova s’aplicarà de manera simultània a tots els centres que imparteixen educació primària de Catalunya, que en aquesta edició seran un total de 2.247.

La prova, que s’aplica per novè any consecutiu, enguany comptarà amb 3.477 aplicadors que en controlaran la correcta realització i amb 1.106 correctors que en faran la correcció.

Aquesta prova la dissenya el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.

Les dades d’alumnat que realitzarà les proves segons el servei territorial són:

Terres de l’Ebre 1.719

Competències que s’avaluaran

La prova es distribuirà en quatre sessions, dues cada matí, d’acord amb les quatre competències avaluades.

Avui s’avalua la competència matemàtica i en llengua catalana i (i aranès a la Vall d’Aran, que faran 86 alumnes); i demà, la competència en llengua castellana i en llengua estrangera –un total de 76.325 alumnes faran la prova en anglès i 451 en llengua francesa-.

La prova està formada per quatre quaderns, també d’acord amb les matèries avaluades: competència lingüística en llengua catalana, competència lingüística en llengua castellana, competència lingüística en llengua estrangera i competència matemàtica.

L’alumnat de la Vall d’Aran té un quadern de competència lingüística en llengua occitana (aranès). Cada quadern consta del corresponent full de respostes.

Els quaderns de llengua catalana i castellana avaluen la comprensió lectora –obtenció d’informació, interpretació i reflexió-, l’expressió escrita –lèxic, claredat d’idees i morfosintaxi, entre d’altres- i l’ortografia a través d’un dictat.

El de llengua estrangera avalua la comprensió lectora i oral mitjançant ítems tancats i l’expressió escrita amb l’elaboració d’una breu redacció per mesurar la competència discursiva i lingüística.

Finalment, la competència matemàtica avalua l’habilitat de l’alumnat per comprendre i interpretar diferents tipus d’exercicis i problemes, amb ítems referits a la numeració i càlcul, l’espai, mesura i lectura de gràfics, i les relacions i canvi.

En l’edició del curs vinent d’aquesta prova de sisè de primària s’avaluarà com a novetat la competència cientificotecnològica, que enguany han dut a terme com a prova pilot un total de 1.372 alumnes.

Aquest àmbit ja s’ha avaluat en les dues darreres edicions de les proves d’avaluació de quart d’ESO.

Objectiu de la prova

Aquesta prova mesura el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’educació primària i proporciona informació sobre el sistema educatiu català.

La prova permet als centres tenir informació dels seus punts forts i febles, i a les famílies dels alumnes conèixer quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa obligatòria.

A més, amb l’avaluació de sisè de primària es facilita el trànsit de l’educació primària a la secundària, atès que els alumnes que no superin alguna de les competències avaluades disposaran de material per poder treballar els diferents àmbits durant el període d’estiu.

L’objectiu final és millorar els resultats de l’alumnat i afavorir el seu pas a l’educació secundària.

Els centres i les famílies rebran un informe abans d’acabar el curs escolar amb informació sobre els resultats obtinguts, en el cas dels centres referent al conjunt de l’alumnat i en el cas de les famílies referent al seu fill/a.

 

 

 

 

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

La teva adreça d'email no es publicarà.
Els camps obligatoris estan remarcats *

5 × 3 =

Calendari

juny 2018
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« maig    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Categories

Últims Comentaris

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys [...]

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat? [...]

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies. [...]

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre [...]

Ah, molt5 bé, però com és que van permetre instal.lar-hi un parc eòlic? no s'ho [...]

Categories