EbreExprés

21 entitats i més de 50 tècnics mostren el seu compromís per la millora de la convivència a Tortosa

21 entitats i més de 50 tècnics mostren el seu compromís per la millora de la convivència a Tortosa
Maig 26
17:35 2017

 

La Setmana d’Acció Comunitària de Tortosa, que des d’aquest dilluns 22 i fins al dissabte 27 de maig es celebra a Tortosa, és el resultat del procés comunitari per a la millora de la convivència i la cohesió social, en el marc del d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa conjuntament amb l’Associació ACISI i l’Ajuntament de Tortosa.

Trobada Espai de Relació Institucional Ajuntament de Tortosa 22 maig

Foto cedida.

El dilluns 22 i el dimarts 23 passats es van trobar, respectivament, les entitatsque participena l’Espai de Relació Institucional i els professionals implicats en l’Espai de Relació Tècnic Ciutat de Tortosa, per compartir els resultats del treball conjunt tot contant amb la presència de Marco Marchioni assessor general del Projecte.

El divendres 26 es realitzarà la I Jornada sobre concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació a Tortosa.

Jornada impulsada en el sí de l’Espai Tècnic de Relació de l’àmbit del Treball i l’Ocupació.

El divendres 26 i el dissabte 27, tindrà lloc la 6ena edició de l’ArtXiBarri,una trobadafestiva que uneix ciutadans, professionals i associacions, tant de l’àmbit públic com privat, de la mà de la Xarxa per la Convivència,per promoure una visió sana, engrescadora, constructiva i creativa de la convivència intercultural i la cohesió social.

La Segona Setmana d’Acció Comunitària de Tortosa, que des d’aquest dilluns 22 i fins al dissabte 27 de maig s’està celebrant a Tortosa, és el resultat del procés comunitari per la millora de la convivència i la cohesió social que a la ciutat es promou des de l’any 2010.

Setmana d’Acció Comunitària es desenvolupaen el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural(Projecte ICI) que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa en tot el país a 37 territoris.

Aquests territoris fomenten la convivència i la cohesió social a partir d’un treball conjunt de la ciutadania, els professionals i l’administració.

En el cas de Tortosa el Projecte es impulsat per la entitat ACISI amb conveni amb l’Ajuntament.

El dilluns 22 de maig passat, es va celebrar la 5ena trobada de l’Espai de Relació Institucional amb els/les representants de les 21entitats i institucions formalment implicades en el procés comunitari de Tortosa a través d’aquest espai.

Així mateix, el dimarts 23, es va celebrar la 2ona trobada de l’Espai Tècnic de Relació Ciutat de Tortosa amb la participació de més d’una 50ena de tècnics i professionals que participen al procés comunitari des dels diferents Espaisde Relació Tècnics sectorials (Treball i Ocupació, Habitatge, Espai Públic, Salut Comunitària i àmbit Socioeducatiu).

En tots dos espais es van compartir els projectes, programes i accions impulsades conjuntament entre institucions, recursos tècnics i ciutadania per a la millora de la convivència i la cohesió social: programa de formació per joves agricultors, projecte d’intervenció comunitaria amb la comunitat gitana, impuls d’un mapa d’actius de salut comunitària, horts urbans, accions per millorar la resposta al risc d’exclusió residencial i a les situacions de pobresa energètica, projecte integral de lluita contra les condicions de pobresa infantil…

A més a més, es va contar amb les aportacions de Marco Marchioni, treballador social i sociòleg de reconegut prestigi internacional, i assessor general del Projecte d’Intervenció Comunitària Interculturalde l’Obra Social ”la Caixa”.

El proper divendres 26 de maig, de les 9.30 h a les 14.30 h, a l’aula didàctica del Museu de Tortosa tindrà lloc la I Jornada sobre concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació.

Una jornada que s’impulsa en el sí de l’Espai Tècnic de Relació de l’àmbit del Treball i l’Ocupació, a fi de generar les condicions per iniciar reflexió conjunta sobre la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació, amb un triple objectiu: conscienciar sobre la importància de la formació en el marc de les polítiques actives d’ocupació, generar coneixement i comprensió sobre models de gestió público-privada de les polítiques actives d’ocupació i reflexionar conjuntament sobre quina és la formació necessària a territori.

Les tardes del divendres 26 i dissabte 27 de maig, es celebrarà la 6ena edició de l’ArtXiBarri, un seguit d’accions que oferiran l’oportunitat de gaudir de les relacions de convivència en uns dels millors escenaris de la nostra ciutat, els barris del nucli històric de Tortosa: art urbà amb ganxet, colors transformant l’espai urbà, jugant amb les nostres habilitats, fotografiant-nos, sopant en bona companyia, experimentant el ritme de la música, encistellant per la convivència.

Foto capçalera cedida.

 

 

 

 

 

 

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

seven − four =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Maig 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories