EbreExprés

Inversió de 100 mil euros a la costa de Tarragona per a reparació de els danys causats per temporals

Inversió de 100 mil euros a la costa de Tarragona per a reparació de els danys causats per temporals
Novembre 30
18:39 2018

El Ministeri per a la Transició Ecològica inverteix prop de 2 milions d’euros a les costes de Castelló, Tarragona i Mallorca per a reparació de els danys causats per temporals

16142298_1800829173500579_6585031900671928385_n-640x252Les actuacions, posades en marxa a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, repararan els greus danys
causats i ajudaran a la mitigació dels efectes de futurs temporals.

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha pres nota de les obres d’emergència per a la reparació dels danys causats pels temporals marítims i de pluges esdevinguts en el mes d’octubre de 2018 a les províncies de Castelló, Tarragona
i Mallorca, per un import de 1.891.000 euros.

El fort onatge que va coincidir amb un temporal de pluges va danyar el litoral i les infraestructures costaneres de les províncies de Tarragona, a la província de Castelló  i a l’illa de Mallorca, provocant a més l’arrossegament de gran quantitat d’escombraries i restes vegetals.

Per tant, la direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, mitjançant una resolució del 6 de novembre, va autoritzar amb caràcter de
urgència les obres necessàries per a la reparació dels danys.

Les obres – ja iniciades – conclouran previsiblement abans de Setmana Santa a Mallorca i a finals de febrer a Castelló i Tarragona.

MALLORCA
Cal recordar que a Mallorca les fortes pluges d’octubre van provocar riuades que van causar pèrdues humanes i danys materials d’importància, principalment en platges en què desemboquen torrents, com en les platges de Canyamel, al terme municipal de Capdepera i S’Illot, entre els termes municipals de Manacor i Sant Llorenç.

També es van produir nombrosos danys en murs de contenció de canalitzacions com el de S’Illot, i en instal·lacions de passejos marítims com
a les passarel·les de Canyamel i al passeig de la Colònia de Sant Pere.

Les actuacions a realitzar estan enfocades a la restauració del domini públic maritimoterrestre i en treballs per assegurar la sostenibilitat de la costa, mitigar els efectes de futurs temporals i la reparació i restauració d’estructures danyades com passejos marítims, accessos al domini públic, murs etc., així com en bombament de sorra des de la zona submergida de la platja seca.

El pressupost total aproximat de les actuacions a desenvolupar a l’illa de Mallorca ascendeix a 1.600.000 euros.

CASTELLÓ
Les característiques de la costa de Castelló fan que els danys produïts pel temporal tinguin com a tret característic l’important volum de sediments transportats.

Aquest material de grava ciment, que es mobilitza quan hi ha temporals, és necessari per frenar l’avanç del mar terra endins i evita l’afecció de béns la reparació seria molt costosa.

Aquí rau la importància d’actuar de forma immediata per a reposar el material mobilitzat pel temporal i reparar algunes estructures que serveixen per contenir-lo.

Les actuacions es duran a terme en els termes municipals d’Almenara, Chilches, Moncofa y Almassora.

També es repararà el peu del penya-segat de Vinaròs ia Alcalá de Xivert es repararan els accessos i tractaran les dunars.

El pressupost total aproximat de les actuacions a desenvolupar en la província de Castelló és de 191.000 euros.

TARRAGONA
Els temporals a la costa de la província de Tarragona van produir l’erosió de els penya-segats compresos entre Sol de Riu i la desembocadura del riu Sénia, al terme municipal d’Alcanar.

També van produir la fallada de l’escullera de protecció. La longitud de penya-segats afectada és d’uns 200 metres lineals.

A més es va erosionar la base dels penya-segats i esculleres, generant una situació de manca de seguretat per a persones i d’augment de la vulnerabilitat enfront de futurs episodis de temporals.

L’actuació a realitzar consistirà en l’excavació de les zones erosionades que presenten un alt risc d’esfondrament, reparació del talús i protecció del mateix amb un peu d’escullera d’aportació i recol·locació.

Així mateix, es recol·locaran les esculleres vessades i s’aportaran altres necessàries per recompondre la protecció. També es recularan i reposaran les tanques a les zones afectades per tal de garantir la seguretat dels usuaris i vianants.

El pressupost total aproximat de les actuacions a desenvolupar en la província de Tarragona és de 100.000 euros.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

twelve − three =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories