EbreExprés

A licitació el projecte de les obres del nou servei de radioteràpia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Març 16
12:40 2018

Aquest servei ubicat a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta formarà part de la Xarxa Oncològica TGN-TE

Aquest nova ubicació garanteix la continuïtat assistencial al territori durant el temps que dura la substitució, ja programada, de l’actual accelerador lineal

Infraestructures de la Generalitat ha tret a licitació el contracte de serveis per a l’assistència tècnica, per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’obra de les obres del nou servei de radioteràpia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El pressupost de licitació és de 219.387€ + IVA i l’adjudicació es preveu per al mes de juny.

El programa funcional del projecte situat al complex sanitari de l’Hospital Verge de la Cinta, preveu l’execució d’un nou edifici oncològic que inclou un accelerador lineal d’última tecnologia, que permetrà dur a terme tots els tractaments radioteràpics. D’aquesta manera, el servei de radioteràpia, ubicat actualment al centre sociosanitari de l’Hospital de la Santa Creu de l’EMD Jesús es traslladarà a l’Hospital de referència Verge de la Cinta de Tortosa, que formarà part de la Xarxa Oncològica de Tarragona – Terres de l’Ebre.

Habitualment, la substitució d’un accelerador lineal té una durada de 10 mesos, i això suposaria el tancament del servei durant aquest temps. Aquest no serà el cas a les Terres de l’Ebre, ja que fins l’entrada en funcionament del nou accelerador lineal al complex sanitari de l’Hospital Verge de la Cinta, continuarà funcionant el de l’Hospital de la Santa Creu. Per tant, els usuaris ebrencs d’aquest servei no es veuran afectats i no s’hauran de traslladar a Reus per tal de rebre el tractament oportú.

A més a més, de la instal·lació d’un nou accelerador lineal, el nou edifici també comptarà amb dependències per a les consultes externes i per a l’hospital de dia.

La construcció del nou edifici se situarà en una parcel·la enjardinada que hi ha a la sortida de l’aparcament de treballadors i que està delimitada per les muralles i el vial principal d’accés a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Així, es proposa la construcció d’un edifici que minimitzi l’impacte sobre l’entorn, que la ubicació del búnquer sigui en una planta on part de l’accelerador lineal es trobi parcial o totalment soterrat, però mantenint els accessos principals a nivell de cota de carrer i conservant l’enjardinament de l’entorn i la vegetació similar a l’estat actual.

La superfície del solar és de 2.566 m2 i l’obra civil, amb una superfície construïda de 1.226 m2, compta amb un pressupost d’execució material estimatiu de 1.965.540 EUR

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

three + 20 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories