EbreExprés

Citen com a testimonis pel cas del projecte Castor als responsables de l’observatori de l’Ebre, IGME i plataforma del Sénia

Abril 28
12:07 2016

Investigats un ex subdirector general i el director del projecte Castor.

castor_vinaros

Foto/ cedida. Vinaròs News.

Segons publica el diari digital Vinaròs News, el jutjat de Vinaròs amplia la llista d’investigats pel Castor al director del projecte i a un exsubdirector general. A més, cita a declarar com a testimonis o perits, a altres 18 persones, entre elles, el president de l’IGME Demana al Ministeri l’estat de l’informe sol·licitat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts.

El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vinaròs ha ampliat la llista d’imputats per la denúncia del projecte Castor al director del projecte Castor Carlos Barat i un subdirector general Ángel Muñoz Cubillo. Tots dos hauran de declarar pròximament, així com altres 18 persones que ho faran en qualitat de testimonis o perits en les diligències prèvies per la denúncia per presumpte delicte contra l’ordenació del territori, el patrimoni històric i el medi ambient pel projecte Castor, presentada per la Fiscalia de Castelló, dues associacions i 3 particulars.

Així, el primer a declarar en qualitat de investigat serà el 30 de maig Àngel Muñoz Cubillo, subdirector general d’Avaluació d’Impacte Ambiental en la data dels fets. L’endemà ha d’anar el segon dels nous investigats, el director del projecte Carlos Barat, després que ja al seu dia ho va fer el president d’Escal UGS Recadero del Potro. Després d’aquest dia, haurà d’acudir una llarga llista de 18 persones, tot i que ja en qualitat de testimonis o perits. L’1 de juny estarà al jutjat de Vinaròs Carlos Martínez Alonso en la seva condició de president de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya, en relació al conveni de col·laboració subscrit entre el referit organisme i la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, a data d’ 30 juliol 2009.

Les noves diligències també afecten Joan Ferrando Doménech, president de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, que el mateix dia 1 declarara com a testimoni, el mateix dia que ho farà el testimoni Mariano de Suñer del Turó quant va realitzar al·legacions al projecte Castor en nom de la mercantil Riu Sénia SA., en aquest mateix primer dia de juny, compareixerà també Àngels Gómez Puig, Tècnica de l’Àrea de Projectes de la Direcció General de Polítiques Ambientals i de Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en qualitat de testimoni. Seguiran les declaracions com a testimonis el 2 de juny amb Joan Miquel Torta Margalef, director de l’Observatori de l’Ebre a data de 13 d’octubre de 2008 i signant del contracte de tal data amb la mercantil Escal UGS S. L .; Arantza Ugalde Aguirre, autora de les al·legacions efectuades a la Memòria Resum de Escal UGS S. L. i Estefania Blanch, David Altadill i Juan José Curto, que van mantenir les comunicacions amb Escal UGS S. L. durant la denominada “crisi sísmica”.

Les declaracions pararan durant un mes i el 4 de juliol, com a testimonis també intervindran davant el jutjat Ana Montero, Carlos Suárez, Rafael Orofino, i Ricardo Carmona, que van participar en la redacció i elaboració de l’Estudi d’Impacte Ambiental del magatzem subterrani de gas natural en els àmbits relacionats amb la geologia. Julián García Majordom i Juan José Durán Valsero quant autors de l’informe de l’IGME de data 14 de febrer de 2014, declararan el dia 5 de juliol en qualitat de perits, com també faran l’endemà Emilio Carreño, José Manuel Martínez Solars i Juan Vicente Cantavella Nadal, autors de l’informe de l’Institut Geogràfic Nacional de 17 desembre 2013

També demana el jutjat vinarossenc al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que remeti còpia íntegra de l’expedient pel qual es va prendre la decisió de no sotmetre a Impacte Ambiental el gasoducte terrestre, que connectava amb el gasoducte des de la planta de processos al mar i la planta d’operacions terrestres i viceversa d’Escal UGS SL i Enagas i que va ser anul·lada per la Sentència de l’Audiència Nacional i posteriorment confirmada pel Tribunal Suprem. També s’interessa el jutjat per demanar al Ministeri d’Indústria informació sobre l’estat de l’informe sol·licitat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts el 22 de juliol de 2014. A més, requereix a Escal UGS SL, que aporti la filiació i càrrecs dels operaris que es trobaven a la plataforma Castor durant la tercera fase d’injecció de gas matalàs, concretant les funcions i càrrecs.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

thirteen + six =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Maig 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories