EbreExprés

Comunicat en relació a les falses insinuacions de l’alcalde de Deltebre Lluís Soler sobre la concessió d’ajuts Leader

Gener 17
18:46 2017

Davant les declaracions efectuades per l’alcalde de Deltebre Lluís Soler en relació a la distribució dels ajuts corresponents a la darrera convocatòria dels fons europeus Leader.

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i el Montsià vol comunicar el següent:

A la recent convocatòria es van presentar un total de 42 sol·licituds, de les quals 41 van resultar elegibles. D’aquestes, 37 van ser presentades per empreses privades i les altres 4 d’entitats públiques. La dotació per als ajuts va ser de 583.261,32 € i d’acord amb les estratègies del nostre consorci, els projectes públics no són prioritaris, és a dir, tan sols obtindran ajuts si queda dotació econòmica després d’haver valorat els projectes privats.

Els projectes públics han d’estar fonamentats en els següents eixos (apartat 3.1.2 ORDRE ARP/8/2016):
a) Recuperació del patrimoni cultural i natural.
b) Infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic.
c) Infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.

I els criteris per fer la valoració objectiva dels projectes també estan publicats en la mateixa ordre en les pàgines 29, 30 i 31.
Les valoracions van ser efectuades per una comissió tècnica formada per 7 persones amb dos tècnics del Consorci, un tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal del Baix Ebre, un tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal del Montsià, un representant de la Cambra de Comerç de Tortosa, i els caps de les oficines comarcals del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Sis dels set membres són els mateixos que han estat realitzant valoracions de projectes des de l’any 2009, alguns fins i tot des de l’any 1997, les seves opinions o afinitats polítiques són absolutament diverses i totalment irrellevants a l’hora de fer les valoracions, que es van fer amb total rigor objectiu d’acord als barems i estratègies aprovats pel Consorci l’any 2015. Totes les puntuacions, tant de projectes públics com privats es van decidir per consens.

El Consorci s’ha comunicat amb l’Ajuntament de Deltebre en diverses ocasions des del dia de les valoracions, i s’ha facilitat tota la informació que ha demanat el consistori sobre el seu projecte de remodelació de l’antiga germandat de Jesús i Maria, i sobre els altres projectes presentats a la convocatòria. El projecte va obtenir 170 punts, per la qual cosa li hagués correspost una subvenció del 60 % de la inversió elegible, però la manca de suficient dotació econòmica va fer que aquest projecte com també part del presentat per un altre ajuntament que tenia puntuació més alta que el projecte de Deltebre, es quedessin sense la subvenció que els hi podia pertocar. Davant d’això, l’Ajuntament de Deltebre va presentar recurs d’alçada i resta pendent de resolució per part del DARP. Tot i així, el passat 18 de novembre es va comunicar al Consistori que disposa d’una dotació de més de 45000 € per al projecte presentat provinent de renuncies de projectes privats que finalment no havien tirat endavant les inversions previstes.

Per tot això, lamentem les declaracions efectuades per l’alcalde Lluís Soler en què acusava aquest ens “d’arbitrarietat política” en la concessió dels ajuts Leader 2016 i expressem el nostre profund malestar per les falses insinuacions que va efectuar, que posen en dubte la valoració que va fer la comissió tècnica en la distribució dels ajuts.

Considerem que la insinuació és falsa i ridícula, però també irresponsable i injusta, ja que representa un atac a l’honorabilitat de persones que han fet la seva feina de forma totalment rigorosa des de fa molts anys sense cap mena de pressió política fins avui.
El Consorci lamenta l’ús partidista que n’ha volgut fer el govern municipal de Deltebre. La presentació de projectes a subvencions és una tasca habitual en tots els ajuntaments, i en processos de concurrència competitiva com aquest sempre hi ha un projecte que es queda l’últim; posar en qüestió l’honorabilitat dels tècnics que fan les valoracions, alguns d’ells funcionaris de Consells Comarcals i de la Generalitat, quan aquestes no s’ajusten al que un pretenia és molt greu, així com una forma de pressió inacceptable per a futures convocatòries d’ajuts.

Notícia relacionada:

El govern de Deltebre denúncia una presumpta arbitrarietat política

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

twenty + five =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories