EbreExprés

Confirmada per primer cop a Catalunya la reproducció de la granota toro en llacunes del delta de l’Ebre

Confirmada per primer cop a Catalunya la reproducció de la granota toro en llacunes del delta de l’Ebre
Juliol 06
12:04 2018

Originària d’Amèrica del Nord, és la primera vegada que es confirma la seva reproducció a tot l’Estat, concretament a tres basses del Delta de l’Ebre

Es tracta d’una de les 100 espècies exòtiques invasores més nociva pel seu impacte sobre l’ecosistema

La Generalitat ha confirmat la reproducció per primer cop a Catalunya de granota toro (Rana catesbeianus), una espècie invasora originària d’Amèrica del Nord. Concretament ha aparegut en llacunes del delta de l’Ebre.

Durant l’elaboració d’estudis biològics, el passat 14 de juny es van detectar quatre capgrossos, suposadament d’aquesta espècie.

L’endemà, el Servei de Fauna i Flora i el Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament de Territori i Sostenibilitat van activar el protocol per confirmar la presència de l’espècie en aquest indret.

Ara, els resultats genètics de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) han confirmat que, efectivament, es tracta d’aquesta granota, considerada una de les 100 espècies invasores més nocives pel seu impacte ecològic.

Concretament, perquè depreda altres espècies autòctones i en desplaça d’altres, ocupant espai i concentrant recursos. Tot i que és la primera vegada que es constata la reproducció d’aquesta espècie en tot l’Estat, a Catalunya s’havien localitzat puntualment exemplars adults, l’any 1999, a Collserola i, el 2012, al Delta de l’Ebre, i van ser controlats.

La hipòtesi més probable sobre l’origen dels exemplars és l’alliberament d’adults o de capgrossos per part de particulars.

Cal recordar que la legislació vigent prohibeix expressament la seva tinença, transport, tràfic i comerç, així com l’alliberament al medi natural.

L’espècie figura al Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores i al llistat del Reglament del Parlament Europeu i del Consell sobre la prevenció i la gestió de la introducció i propagació d’espècies exòtiques invasores.

Foto/ cedida.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

17 + fourteen =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories