EbreExprés

El govern de Deltebre denúncia una presumpta arbitrarietat política

El govern de Deltebre denúncia una presumpta arbitrarietat política
Gener 11
23:45 2017

El govern de Deltebre denúncia una presumpta arbitrarietat política en la concessió de les subvencions del LEADER.

Subvencions Leader

Subvencions Leader. Foto/Cedida.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre ha manifestat, en el marc d’una roda de premsa, la seva disconformitat davant la decisió del Consorci de Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO) de no subvencionar el projecte de remodelació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria mitjançant els fons LEADER.

En total, el projecte, que per al consistori compleix amb gran part dels eixos de la convocatòria (recuperació de patrimoni, innovació, economia verda, cooperació territorial i cohesió social, i impacte turístic), va obtenir un total de 170 punts però es va quedar fora de la subvenció atès la manca de partida pressupostària.

En canvi, si que van poder accedir a la subvenció tres ajuntaments que presentaven projectes com ara la millora de l’enllumenat, la senyalització turística i equipament per a un museu. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “esperem que aquesta decisió de puntuar tan baix el projecte de Deltebre, i tan semblant i correlatiu els altres projectes dels ajuntaments, no tingui res a veure amb el color polític dels mateixos ja que tenen la mateixa afinitat política que el consorci BEMO i el departament d’Agricultura”.

Per aquest motiu, des del consistori s’ha presentat un recurs d’alçada a la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Soler ha lamentat “la manca de cordialitat institucional atès que a hores d’ara ningú del consorci ni del departament s’ha posat en contacte amb nosaltres davant els arguments i els dubtes polítics que ens suscita la resolució” i ha avançat que “depenent de la resposta, presentarem un recurs judicial al mateix departament no per la quantitat econòmica, ni per la subvenció, sinó per dignitat dels ciutadans i ciutadanes de Deltebre”.

Remodelació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria El projecte presentat per l’Ajuntament de Deltebre, que tenia un cost total de 170.000€ elegibles, constava de la recuperació del patrimoni històric i agrícola de la Cambra Agrària de Jesús i Maria. Una actuació que permetria enfortir el nucli de Jesús i Maria atès que l’equipament està ubicat justament al costat de l’escola de l’Assumpció, del pavelló Josep Luque i del camp de futbol. Un fet que generaria un gran dinamisme per al municipi i per a Jesús i Maria.

Aquest equipament, més enllà de disposar d’una sala d’actes, també seria la seu social del Consell de Defensa del Territori, un consell de participació sectorial que pretén posar en funcionament l’Ajuntament de Deltebre, i la seu social d’entitats i associacions ubicades a Jesús i Maria. A hores d’ara, l’equipament està tancat ja que necessita actuacions de millora.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

2 × one =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories