EbreExprés

El president del Consell Català de l’FP anuncia la voluntat de “posar en marxa l’Agència Pública de la Formació i la Qualificació Professionals a l’estiu”

El president del Consell Català de l’FP anuncia la voluntat de “posar en marxa l’Agència Pública de la Formació i la Qualificació Professionals a l’estiu”
Novembre 06
19:01 2018

També ha avançat que a finals d’any es posarà en funcionament la Comissió Rectora de la Formació i la Qualificació Professionals, que permetrà el posterior desplegament de l’Agència

Mohedano ho ha explicat en la Comissió d’Ensenyament que ha tingut lloc aquesta tarda al Parlament durant la Comissió d’Ensenyament

El president del Consell Català de la Formació Professional (CCFP), Fabian Mohedano, ha anunciat la voluntat de “posar en marxa l’Agència Pública de la Formació i la Qualificació Professionals a l’estiu”.

També ha avançat que a finals d’any es posarà en funcionament la Comissió Rectora de la Formació i la Qualificació Professionals, que permetrà el posterior desplegament de l’Agència: En aquests moments tenim ja tancat un acord, que ja està en tràmit i és imminent, amb els agents socials per posar en marxa la Comissió Rectora de la Formació i la Qualificació Professionals, que a finals d’any estarà constituïda“.

Mohedano ho ha exposat en la Comissió d’Ensenyament que ha tingut lloc aquesta tarda al Parlament durant la Comissió d’Ensenyament.

Mohedano ha explicat, en relació al desplegament de la llei de Formació Professional, que com a Govern “assumim amb honestedat que arriba una mica tard. La Llei va ser aprovada el juny de 2015 i som a novembre de 2018“. No obstant, ha informat de què ja s’ha pactat un calendari de treball “força intensiu” amb els agents socials, en el marc del CCFP,  per debatre el desplegament de la Llei.

Volem pactar amb els agents socials tots i cadascun dels passos a seguir en els propers mesos en matèries tan importants com ha de ser la nova etapa del CCFP, com ha de funcionar la Xarxa del Sistema de la Formació i la Qualificació Professionals“, ha assegurat el president del Consell.

El president del CCFP ha manifestat que “som a punt per valorar i tancar el I Pla d’Acreditació i Qualificació Professionals. I estem posant fil a l’agulla per traçar i consensuar les línies que han de guiar l’avaluació i l’acreditació professionals“. De fet, ha assenyalat que “no volem fer un segon pla d’acreditacions, sinó que volem crear un sistema més estable i dinàmic, adequat a les necessitats del sector“.  També ha dit que “estem treballant en diferents projectes per impulsar la integració entre els dos subsistemes d’FP” i “hem creat grups de treball mixtes en els que participen membres dels equips d’Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies“.

Pla de comunicació per prestigiar l’FP

Durant la seva intervenció, Mohedano ha remarcat que s’ha engegat un pla de comunicació, #FPCAT, amb l’objectiu “de canviar la percepció que hi ha de la Formació Professional“. “Hem d’intentar dignificar l’FP amb eines que arribin als joves i hem d’explicar de forma pedagògica que han de fer comptes i que potser han de fer un camí més llarg perquè els hi vagi millor“, ha declarat. Ha concretat que el CCFP assumirà la gestió del portal Catalunya professional i esdevindrà un gran espai de referència.

Per altra banda, el president ha explicat que es farà una prova pilot de beques en FP: “Hem posat fil a l’agulla per millorar el sistema de beques i reconeixements. Per això hem creat un grup de treball per desenvolupar una estratègia global en aquest sentit“. Ha aclarit que l’FP no té algunes de les beques existents en altres àmbits, per exemple beques d’excel·lència en batxillerat o universitat.

Fabian Mohedano ha subratllat també que actualment s’està treballant, de manera conjunta entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Ensenyament per al desenvolupament de les convocatòries ordinàries i específiques, per l’exercici 2018-2019, del procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació. Aquestes convocatòries les promou el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya en col·laboració amb el SOC – Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (especialment per part de l’Oficina de Certificació Professional).

 

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

3 − 2 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories