EbreExprés

El projecte DP-TRANSFERS: La prevenció de la diabetis a tocar de casa

Juny 01
16:55 2016
diabetes

Foto/ cedida. MD.

L’objectiu del projecte és millorar l’estil de vida amb hàbits més saludables, particularment en alimentació i en l’exercici físic, que no requereix cap medicació.

És ben conegut que la diabetis comporta un augment anòmal de la glucosa (sucre) a la sang i pot ser problemàtica si no s’atén en el moment adequat. A més, és un problema de salut potencialment evitable mitjançant normes adequades d’alimentació, exercici físic i hàbits de vida més saludables.

Des de l’any 2006 es desenvolupa a Catalunya una iniciativa de salut pública, l’estudi DE-PLAN-CAT, que va demostrar, per primera vegada a Europa, l’efectivitat d’una intervenció sobre l’estil de vida, durant la pràctica clínica en atenció primària, en reduir substancialment la presentació de la diabetis entre els participants amb risc més alt de patir-la. Consisteix en una actuació per a millorar l’estil de vida amb hàbits més saludables, particularment en alimentació i en l’exercici físic, que no requereix cap medicació.

Actualment professionals dels EAP de les Terres de l’Ebre formats per realitzar aquesta intervenció proposen traslladar-la, juntament amb tot un seguit de material didàctic, al màxim nombre de beneficiaris, mitjançant el programa DP-TRANSFERS. Aquesta iniciativa es fonamenta en l’estímul de la motivació personal per a canviar l’estil de vida, un pla d’acció individual, un a un, i col·lectiu o en grup, així com el reforç i el seguiment periòdic.

Segons l’estructura de cada centre participant, les persones destinatàries podran conèixer el risc real personal de desenvolupar diabetis i rebre –pràcticament a tocar de casa– informació i educació per a la salut, en major o menor intensitat. Si el seu risc és elevat podran escollir cóm millorar l’alimentació i l’exercici físic per tal de prevenir o demorar l’aparició de la malaltia. Naturalment, la participació no comportarà cap problema de salut en si mateixa, ben al contrari, ja que la diabetis s’associa a molts problemes crònics (per exemple sobrepès, elevació de la pressió arterial i del colesterol) que també podrien millorar simultàniament.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

twelve − 7 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories