EbreExprés

El PSC d’Amposta exigeix millores a l’Atenció Primària del Sistema Sanitari Públic

Novembre 20
19:31 2018

El grup municipal socialista denuncia que a Amposta en els darrers anys s’han perdut professionals sanitaris, més de 1.000 en tota Catalunya

socialistes_ampostaIBI2015Segons els socialistes ampostins, “això ha portat al fet que el temps d’espera de la ciutadania per rebre atenció estigui avui per sobre dels 5 dies i, en la majoria dels casos, entre dues i tres setmanes-, quan el temps d’espera per ser atès no hauria de ser superior a 48 hores”.

“A més, aquesta falta de personal sanitari  i l’augment d’usuaris ha fet que el temps d’atenció a cada pacient hagi disminuït als 8 minuts de mitjana a Catalunya, i en el cas d’Amposta a menys de 4 minuts,  quan hauria de ser de 12 minuts, per tal de que els pacients  estiguin ben atesos, tal com ens ho reclamen els professionals”.

“Hem de tenir present que l’envelliment de la població i la complexitat en les malalties requereixen  més temps d’atenció en la visita. És per això que s’ha de disminuir la càrrega assistencial i limitar a 28 visites diàries per consulta, cosa que avui en dia arriben fins a 40”.

El portaveu del PSC Francesc Miró explica que: “Els ampostins ens reclamen una atenció sanitària adequada  i que actualment, amb el temps que es dedica a les visites, és totalment inviable garantir-la. Quan ens posem malalts, necessitem una atenció immediata, al menys per rebre una primera valoració i diagnòstic, ja que la demora del temps d’espera pot agreujar la malaltia i en molts casos amb conseqüències severes. Per això assegurar una eficiència sanitària reduint el temps d’espera de les citacions és necessari.”

Morço continua dient que: “L’Alcalde va declarar a l’abril que volia tenir el nou CAP enllestit al 2018. Tenint en compte el que queda d’any, està clar que la voluntat de l’equip de Govern no ha estat la necessària per tenir-lo en funcionament. Es una vergonya que una obra tant reclamada desprès de tants d’anys, que ja està acabada, l’alcalde no s’ha preocupat en que el nou CAP estigui en funcionament. Perquè li volem recordar que també és responsabilitat seva que Amposta tingui un CAP digne. L’ajuntament d’Amposta ha de donar suport als professionals sanitaris que han aguantat el sistema durant tots els anys de retallades i ara a sobre aquests professionals que han lluitat sempre per donar la millor assistència, se’ls proposa pagar les pagues extres que se’ls hi deuen en 8 anys, quin despropòsit més gran!”

Per això presentem al Ple una proposta reclamant al Departament de Salut que posi més recursos econòmics i humans en l’Atenció Primària com a veritable eix del sistema sanitari públic i doni suport a les reivindicacions del col·lectiu sanitari en que reclamen millores assistencials que han de repercutir en la bona qualitat en l’atenció primària, ha emfatitzat el portaveu del PSC, Francesc Miró.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

five × 3 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories