EbreExprés

El sindicat CGT Ensenyament convoca vaga del professorat el dimecres 18 de gener

El sindicat CGT Ensenyament convoca vaga del professorat el dimecres 18 de gener
Gener 16
19:55 2017

El sindicat CGT Ensenyament convoca una  vaga d’ Ensenyament Públic el dimecres 18 de gener coincidint amb el debat d’esmenes parcials de l’àrea d’educació als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2017.

SOS Escola Pública dóna suport a la vaga.

vagaCGT18GSegons el Sindicat CGT Ensenyament, en l’actual context d’infrafinançament pressupostari que ha malmès greument l’ensenyament públic els darrers anys, el Govern de la Generalitat presenta uns pressupostos per l’any 2017 en els quals la inversió en educació pública per alumne segueix sent molt inferior a la del 2010 i no arriba ni a la meitat del que determina la pròpia LEC, situant-nos a la cua de la UE i al nivell de països com Laos o Perú.

Amb questa convocatòria exigeixen que als propers pressupostos es comencin a revertir les retallades en educació pública i que incorporin una sèrie de mesures bàsiques per a la qualitat de l’educació pública.

– El retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades (18h a secundària i 23h a primària) suposaria la incorporació als centres de 6.000 docents (que van ser acomiadats/des) i per tant una major atenció a l’alumnat, més possibilitats de desdoblaments, més temps de preparació de classes i segument, de coordinació, d’ atenció a famílies, etc.

Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre és essencial perquè l’alumnat segueixi les classes amb normalitat quan algun/na docent s’ha d’absentar de la feina per motiu de baixa o permís

Cap tancament d’aules a centres públics reducció de les ràtios per poder oferir una atenció més individualitzada a l’alumnat.

Les reivindicacions laborals estan completament vinculades a la millora de l’atenció a l’alumnat.

La crida a fer el seguiment de la vaga es fa extensiva a les famílies a no portar els seus fills i filles a l’escola/institut el proper dimecres 18 de gener, i també animem les entitats de col·lectius i territoris preocupats per l’Ensenyament Públic que participin a la  CONCENTRACIÓ que tindrà lloc a les 12:00 hores del mateix dia davant del Parlament de Catalunya.

vaga_educacioPer la seva banda, SOS Escola Pública Reus,  manifesten també el suport a la vaga de treballadores i treballadors de l’Ensenyament Públic convocada pel dimecres 18 de gener. Segons SOS Escola Pública,  aquesta convocatòria neix d’una anàlisi de la situació actual del nostre sistema educatiu en la qual han participat docents reunits en diferents assemblees, que s’han anat realitzant en els centres públics d’arreu de Catalunya des de l’inici de curs, en les quals es va plantejar el període de debat dels pressupostos del 2017 com un moment clau per pressionar al Govern de Catalunya, i recuperar la inversió a l’educació pública.

Des de SOS Escola Pública Reus denuncien la política de retallades en educació i els greus perjudicis que han causat sobretot a l’ensenyament públic. La dràstica reducció de la plantilla de personal docent, la supressió de les dotacions per a la formació del professorat, la massificació a les aules, o la consolidació de la segregació escolar són algunes de les conseqüències de la forta disminució de la inversió en ensenyament acumulada al llarg dels darrers anys que han afectat sobretot l’alumnat i les famílies més desfavorides incomplint el que hauria de ser l’objectiu prioritari d’un sistema educatiu que aspira a l’equitat i vol garantir una autèntica igualtat d’oportunitats educatives.

La desinversió ha provocat també un empitjorament de les condicions en les quals es desenvolupa l’exercici de la tasca docent. L’increment de les hores lectives del professorat, per exemple, ha reduït la disponibilitat d’hores per coordinacions, programació i preparació de classes, desdoblaments o atenció a les famílies.

A SOS Escola Pública creuen que cal defensar el dret de tots els alumnes a rebre una educació de qualitat. Aquest dret inclou una escolarització en centres amb equipaments apropiats, no en barracons. I inclou també la possibilitat de rebre una atenció més individualitzada en classes amb ràtios reduïdes i la confiança de no veure interromput el propi procés d’aprenentatge quan es produeixen baixes o permisos del personal docent.

D’altra banda, qüestionen la progressiva implantació d’un model gerencial en l’organització escolar a què han conduït els diferents decrets que s’han aprovat amb el desplegament de la LEC i la identificació esbiaixada de l’autonomia de centre amb una limitació de la participació de la comunitat educativa i de la democràcia interna en la gestió dels centres i l’atribució a equips directius professionalitzats de la facultat de selecció arbitrària del professorat.

Per tot això comparteixen la necessitat d’iniciar immediatament la reversió de les retallades i es sumem a les reivindicacions plantejades: retorn a l’horari lectiu de 18 hores a secundària i de 23 hores a primària, recuperació de la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys; cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios; substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre; i la retirada de l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició dels perfils de llocs de treball específics.

En defensa d’una escola pública de qualitat i equitativa, SOS Escola Pública Reus dona suport a la vaga del proper 18 de gener i crida a tota la comunitat educativa a participar en les mobilitzacions convocades i en la concentració que tindrà lloc de les 12 a les 14 hores del mateix dia davant del Parlament de Catalunya.

La crida a fer el seguiment de la vaga es fa extensiva a les famílies a no portar els seus fills i filles a l’escola/institut el proper dimecres 18 de gener, i també animen les entitats de col·lectius i territoris preocupats per l’Ensenyament Públic que participin a la  CONCENTRACIÓ que tindrà lloc a les 12:00 hores del mateix dia davant del Parlament de Catalunya.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

sixteen − fourteen =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories