EbreExprés

Els parcs naturals de les Terres de l’Ebre programen activitats educatives

Juliol 20
18:21 2017

Després de 6 anys, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports recuperen el programa  amb activitats d’educació ambiental.

Activitats parcs naturals terres de l'ebreDestinaran més de 284.000 euros anuals a potenciar la ábitatsón al visitant i la descoberta dels paisatges i singularitats dels seus ábitats entre els més petits i engrescar-los a ser respectuosos amb la natura.

Concretament, el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre invertiran 284.000 euros anuals en millorar la informació al visitant i en l’organització de més de mig miler d’activitats educatives i interpretatives cada any.Els parcs naturals de les Terres de l’Ebre han recuperat després de sis anys el programa d’activitats lúdiques i educatives adreçades a escoles i instituts, entitats i població local i, a més, han reforçat els serveis d’informació al visitant. En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la prestació dels serveis d’informació i educació ambiental als parcs de la seva competència per un import de 2,5 milions fins al 2019.

D’una banda, el nou programa local d’educació ambiental dissenyat al Parc Natural del Delta de l’Ebre inclou més de 260 activitats d’un dia i de mitja jornada adreçades a alumnes d’escoles i instituts, i també a entitats i població local. Preveu itineraris pel Delta, el riu Ebre, la platja, els arrossars, les basses per a la descoberta del seu patrimoni natural i la seva fauna. També xerrades i tallers al centre, sobre tortugues, peixos, ocells i altres espècies autòctones.

Per a participar en les activitats programades, els centres educatius interessats s’han d’adreçar directament al Parc mitjançant el correu electrònic pndeltaebre@gencat.cat. El llistat d’activitats es pot consultar aquí.

Per la seva banda, als Ports l’oferta d’activitats d’educació ambiental comprèn més de 265 accions cada any per a escolars, entitats i població local, de dia complet i de mig dia, que inclou activitats a l’aula, sortides a la natura, tallers, senderisme interpretatiu, sortides temàtiques,  xerrades i jocs al voltant del paisatge, la vegetació, el clima, l’energia, l’aigua, la contaminació, el reciclatge, la geologia,  l’edafologia, antropologia, o ecosistemes, entre altres temes.

Per exemple, inclou itineraris pel parc per descobrir la singularitat dels boscos, la fauna, el riu Sénia, els masos i les activitats humanes al parc, i la seva geologia, entre altres. També ha previst xerrades i tallers al centre, que incidiran sobre la biodiversitat als Ports, les plantes, els ocells, els animals salvatges i amenaçats, les fagedes, la vida als masos, i els pobles de muntanya.

També es faran visites als centres interpretatius del Parc, la ruta de la mel, rutes per la vall de la Jepa, la Fontcalda i la via verda,  el mas de la Corretja, la punta de l’Esterrossall, i el balcó  de la Terra Alta. El llistat d’activitats es pot consultar aquí. Les activitats d’educació ambiental del Parc Natural dels Ports a les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta estaran operatives, previsiblement, a partir de finals d’octubre de 2017.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

sixteen + eighteen =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories