EbreExprés

Entrevista, al Regidor de Turisme i Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Sr. Lluís Joaquim Granero Giner

Novembre 11
20:14 2013


Elena Jiménez. / EbreExprés

El passat dia 5 es va fer la presentació de les 11es. Jornades Gastronòmiques del Llagostí de la Ràpita que es van iniciar  amb la Diada del Llagostí el passat dia 16 de novembre i seguiran amb les Jornades Gastronòmiques del Llagostí fins al 8 de desembre.
Lluís Granero Giner
Què suposen per a Sant Carles de la Ràpita a aquestes Jornades?

Aquestes jornades per a la nostra població són les més importants i significatives ja que es pretén promocionar el producte estrella de la cuina rapitenca que és el llagostí, un producte de primera qualitat el qual arriba a la llonja del port pesquer tots els dies gràcies aquests grans professionals de la mar com són els nostres pescadors.

Aquest any es la Onzena edició, quines novetats o diferències hi ha hagut respecte als  altres?

El que és la Diada esta en procés de renovació, com totes les promocions que patrocinem des de la regidoria de Turisme, per adequar-les als nous temps. Pel que fa a aquesta en concret  s’ha volgut donar un caràcter més de dinamització dels establiments hostalers i no tant una festa popular (sense oblidar del tot aquesta característica), en la idea de fer una primera degustació del producte com a objectiu de poder completar aquesta amb el menú d’un dels restaurants.

Baix la experiència que aporta celebrar 11 edicions, quin tipus de públic és el que majoritàriament visita Sant Carles de la Ràpita per aquest motiu?.

La veritat és que el públic local és minoria havent una majoria de visitants de poblacions veïnes i de la resta de Catalunya, sobretot de la zona de Tarragona i Barcelona.

Aquestes jornades es celebraven al mes de desembre, quin motiu o perquè enguany s’estan celebrant al mes de novembre?

Totes les actuacions a nivell gastronòmic, com la resta, estant en revisió i avaluació continua per buscar camins de millora que serveixin per promocionar la nostra destinació i en especial els nostres establiments hostalers. Baix aquesta premissa es planifiquen les actuacions juntament amb aquests establiments, representats majoritàriament pel Col·lectiu de Cuina la Ràpita, i aquest any, després de varies discussions, es va decidir celebrar-ho al novembre un mes més de transició per desestacionalitzar encara més els possibles visitants, ja que a desembre hi ha cert moviment de visitants pel pont de la Puríssima i estan les festes de Nadal i final d’any que els generen un cert nombre de clients.

S’ha complert  previsió feta de kg. de llagostins que es podíem arribar a consumir a la Diada? I durant les Jornades?

Les estimacions que teníem des de l’Oficina de Turisme és que el dia de la Diada es consumeixin 1.000 kg de llagostins i durant les jornades entre 2.000 a 2.500 kg. La previsió de la Diada s’ha complert, la de les jornades, escara no es pot avaluar ja que s’estan celebrant.

Quina valoració fa de la Diada del Llagostí?

La valoració que faig és molt positiva ja que, malgrat el mal temps que hem patit, em tingut al voltant de 1.500 visitants, i l’afluència al restaurants ha estat molt notable ja que havíem posat un màxim de racions per restaurant en la idea de poder dinamitzar els mateixos.

A Sant Carles de la Ràpita, aquestes no son les úniques Jornades que se celebren al llarg de l’any, ens pot explicar quines altres son?

Durant l’any es celebren varies en l’objectiu, com ja he assenyalat, de desestacionalitzar els possibles visitants a la nostra població. Les propostes són varies i aquest any vàrem començar en la jornada gastronòmica de la galera al febrer. Seguidament a l’abril es van fer, per primera vegada, les de l’escamarlà com a producte emblemàtic i de qualitat de la nostra població del qual es va considerar que valia la pena valoritzar-lo d’aquesta forma. Després es va seguir amb la Ruta del Tast, que es va realitzar entre el juny i juliol, en la idea de promocionar els bars amb les seves tapes més emblemàtiques i redefinint el format respecte a anys anteriors. Al setembre, per tancar la temporada, es va organitzar per primera vegada una ruta de la tapa patrocinada per Mahou –San Miguel, amb el mateix objectiu que la Ruta del Tast, la qual fou un èxit i es repetirà en un futur. Per aquelles dates es va organitzar per primera vegada la jornada del pop i l’arròs, també en un objectiu clar de desestacionalitzar i no concentrar les promocions gastronòmiques tant al primer semestre, la qual cosa va sortir molt bé i s’estudiarà seguir apostant per aquestes jornades. I ara al final d’any, com a culminació del mateix, tenim aquestes tant importants com són les del llagostí.

Econòmicament què significa això per a Sant Carles de la Ràpita con a element dinamitzador de la restauració i de la Marca “La Ràpita Turisme”?

La promoció gastronòmica representa una de les principals línies d’actuació de la regidoria de Turisme ja que és un dels més importants actius de dinamització turística de la nostra població, per això hem engegat en aquests establiments experiències de cooperació publico – privada a través del Col·lectiu de Cuina la Ràpita, on estan associats tant la majoria d’hostalers de la nostra població com els productors de productes gastronòmics dels mateix municipi i de la resta de les Terres de l’Ebre, en la idea d’elaborar una cuina en productes de qualitat i proximitat de la nostra terra. A més de les promocions gastronòmiques que organitzem a la nostra població hi ha d’altres que periòdicament anem organitzant a la resta del país o a nivell internacional, com la que vàrem organitzar aquest mateix any al Saló Nàutic de Southampton (Regne Unit) amb la col·laboració de l’empresa local MDL Marinas i l’Agència Catalana de Turisme. També estem adherits al segell de qualitat gastronòmic que representa SABOREA España, l’únic segell d’excel·lència gastronòmica que recolza Turespaña.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

two × 1 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories