EbreExprés

Esquerra Republicana reclama al govern espanyol mesures de reforç per al jutjat de Vinaròs que investiga el Castor

Octubre 27
10:45 2018

El diputat Jordi Salvador i el senador Miquel Aubà han fet públiques dues Proposicions no de llei sobre el Castor que presentaran al Congrés de Diputats

Salvador i Aubà (002)

Foto/ cedida. El diputat Jordi Salvador i el senador Miquel Aubà.

La que es debatrà a la Comissió de Justícia demana que s’adoptin les mesures de reforç necessàries del jutjat que instrueix la causa dels presumptes delictes del projecte Castor; i la que es debatrà a la Comissió d’Indústria i Energia,  demana la devolució i reintegrament al Tresor Públic dels 1.350 milions d’euros, més els seus interessos, amb els que es va indemnitzar a Florentino Pérez.

Salvador que ha denunciat la ‘lentitud de la justícia i la política en el cas Castor’, ha explicat que la Proposició no de Llei demana al govern espanyol ‘incoar, en el termini màxim de 10 dies, l’expedient administratiu previst a la llei per requerir a Escal UGS SL,  i solidàriament als seus principals accionistes i membres del Consell d’Administració, la devolució i reintegrament al Tresor Públic de la compensació indegudament percebuda de 1.350 milions d’euros, a més dels seus interessos legals. Aquest requeriment de pagament o consignació cautelar s’haurà d’acompanyar de l’advertència legal d’iniciar-se via de constrenyiment en cas que no sigui atès”.

D’altra banda Salvador ha “lamentat la manca de mitjans i recursos humans per poder incoar un procediment de l’envergadura del Castor”. El diputat ha recordat que el jutjat de Vinaròs va qualificar la causa com a complexa i que la tramitació ja fa més de tres anys que dura. En aquesta període de temps ha patit incidències logístiques destacables en l’àmbit dels recursos humans com ha estat la retirada situació vacant del càrrec de jutge i de secretari judicial.

Davant dels retards acumulats per la manca de mitjans i el risc que es pugui acabant arxivant la causa, per omissió de l’activitat judicial, Esquerra Republicana, ha presentat una  Proposició no de Llei que insta el govern espanyol a “impulsar, juntament amb el Consejo General del Poder Judicial, l’adopció de les mesures de reforç necessàries per a què el Jutjat Instructor número 4 de Vinaròs, pugui concloure, amb caràcter urgent, la tramitació de la causa; i també reclamar al Consejo, un informe sobre la paralització del curs processal d’aquesta causa, i que es puguin depurar les hipotètiques responsabilitats que se’n derivin de la mateixa”.

Notícia relacionada:

La comissió d’investigació del Castor es constituirà al Parlament la setmana vinent

 

 

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

nine + 17 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories