EbreExprés

Esquerra trasllada a la llei d’Hisendes Locals les mesures per rebaixar pressió fiscal al sector agrícola

Octubre 30
18:21 2018

El grup d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats ha presentat esmenes a la Proposició de llei de modificació de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, que ha iniciat el tràmit a la Cambra baixa, perquè es rebaixi la pressió fiscal al sector agrícola en temes com les construccions en sòl rústic destinades a activitat agrícola i ramadera, o per demanar en aquest mateix àmbit una bonificació del 95% per a les comunitats de regants

eritjaLes esmenes pretenen revertir les últimes modificacions del govern del PP al sistema de cadastre, que va comportar una forta càrrega impositiva sobrevinguda sobre el sector. I traslladen directament a la proposició de llei allò que fins ara Esquerra, per veu del diputat Xavier Eritja, ja havia defensat en proposicions no de llei a la comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

En el cas de les edificacions, per exemple, Eritja denuncia que “amb la inexistència d’una ponència específica del cadastre per al sector agrícola, el valor de les construccions indispensables per desenvolupar l’activitat s’equipari a les de sòl urbà, amb el greuge que això representa”. En les mateixes esmenes es demana que quedin exemptes de tributació les basses d’aigua -que també són punts d’abastament en cas d’incendis- o construccions dins d’una explotació que hagin quedat en desús.

Dins de la tramitació d’aquesta Proposició de llei, Esquerra també demana mesures de suport als ajuntaments, des de poder treballar amb més temps a l’hora de fixar les ordenances fiscals en base als coeficients marcats prèviament per l’Estat, fins a la creació d’un fons extraordinari per compensar les quotes que eventualment s’hagin de retornar als contribuents per la revisió del sistema.

Esquerra també reclama per als ajuntaments més marge per fixar escalats en els valors cadastrals i bonificacions fiscals en funció de la capacitat econòmica dels contribuents, situació familiar, emergència habitacional, pobresa energètica o altres circumstàncies socials verificables. I també, a l’altre extrem, gravar amb un càrrec afegit aquells habitatges d’ús residencial que estiguin desocupats durant llargs períodes.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

11 + 12 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories