EbreExprés

Estudiants d’Educació Primària col·laboren en els projectes de cooperatives escolars de Rasquera i Godall

Estudiants d’Educació Primària col·laboren en els projectes de cooperatives escolars de Rasquera i Godall
Gener 16
19:32 2017

Estudiants d’Educació Primària del campus Terres de l’Ebre col·laboren en els projectes de cooperatives escolars de Rasquera i Godall.

Es busca promoure conductes de col·laboració entre els alumnes de primària i donar eines als futurs docents que es formen a la universitat.

coproesgodall2

Foto/ cedida. Alumnes de Primària de Godall.

El Departament de Pedagogia de la URV s’ha involucrat d’una manera directa en la creació i coordinació de dos projectes de Cooperativa Productiva Escolar (COPROES) en dos escoles rurals de les Terres de l’Ebre: Les Eres de Rasquera i Sant Salvador de Godall. En el cas de Rasquera és el segon curs consecutiu que la URV participa en aquest projecte que forma part del Programa Emprendre en la Meva Escola (EME) impulsat per la Fundació del Món Rural.

“Aquestes escoles no donaven l’abast a l’hora de planificar i desenvolupar les reunions i activitats de la cooperativa escolar i el que hem fet des del campus Terres de l’Ebre de la URV és aportar estudiants que els donin suport al mateix temps que aprenen”, explica Míriam Segura, professora del departament de Pedagogia de la URV. Així quatre alumnes del grau d’Educació Primària de la URV del Campus Terres de l’Ebre a través del projecte d’aprenentatge servei de la URV desenvolupen tasques setmanals a l’escola de Rasquera i dos més a l’escola de Godall. “Són alumnes de segon curs i aquest és el seu primer contacte directe amb escolars i docents”, apunta Segura. Les seues funcions són les de planificar les reunions amb els alumnes del centre, des de P-3 fins a Cicle Superior, establir, en col·laboració amb ells quin seran els productes que s’elaboraran per vendre a les fires locals i a quins preus, i coordinar els tallers per fabricar-los. Es tracta de competències que els estudiants de la URV treballen en les assignatures d’Ensenyament i Aprenentatge de les Matemàtiques i Ensenyament i Aprenentatge de l’Expressió Visual i Plàstica.

El curs passat els alumnes del col·legi de Rasquera van elaborar marcs de fotos, posa-notes i imans de fang, posa-llapis, clauers i espelmes aromàtiques entre altres que van vendre per Sant Jordi i la Fira de Rasquera.

L’objectiu del projecte de cooperativa escolar COPROES és difondre la cultura emprenedora entre els xiquets i xiquetes, així com conductes i actituds de col·laboració, coordinació  i responsabilitat, i donar-los també eines per superar conflictes i resoldre problemes.  En el cas dels estudiants de magisteri de la URV és la seua primera presa de contacte amb l’escola real, amb alumnes i docents actius, i el seu dia a dia. Des de la URV es busca ampliar aquesta col·laboració a d’altres escoles del territori, ja que hi ha més estudiants interessats que no pas oferta existent.

Foto capçalera/ cedida. Alumnes de Primària de Rasquera.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

14 − 13 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories