EbreExprés

Estudiants del Màster en Espais Protegits repeteixen l’experiència de visitar els Parcs Naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre

Estudiants del Màster en Espais Protegits repeteixen l’experiència de visitar els Parcs Naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre
Juny 14
17:28 2017

Aquests estudis els promou la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat d’Alcalá, els organitza la Fundación Fernando González Bernáldez, i hi col·labora Europarc-España

Estudiants Delta de l'Ebre

Foto Cedida.

El Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre acullen aquests dies una trentena d’estudiants de nou països diferents –Mèxic, Colòmbia, Bolívia, Xile, Brasil, Equador, Guinea equatorial, Perú i Espanya– que estan cursant la 17a edició del Màster en Espais Naturals Protegits.

Aquesta titulació gaudeix d’un ampli prestigi internacional com a programa que cobreix les necessitats formatives i d’especialització dels professionals de la gestió i conservació dels espais naturals protegits.

Des que va començar, l’any 2001, el programa inclou un viatge que ajuda a completar la formació dels estudiants i els planteja exercicis pràctics.

Per a aquesta edició, que duu el lema “La Gestió activa en marxa”, s’han preparat un seguit d’activitats i visites tècniques que els mostraran les actuacions de gestió i conservació que es porten a terme en aquests dos parcs.

Els estudiants estan visitant des d’aquest dimecres el Parc Natural dels Ports, on han pogut visitar el taller d’artesania de cera verge d’Arnes i trobar-se amb dones emprenedores locals a Prat de Comte, a la Terra Alta.

Demà dijous coneixeran diferents actuacions i casos de gestió mentre realitzen una caminada pels Estrets.

En aquesta zona se’ls proposarà un exercici de propostes d’ordenació de l’ús públic. També visitaran la cova Picasso i tindran l’oportunitat de conèixer una pedrera restaurada.

 Sortides en bicicleta i en barca

 El divendres i dissabte, es traslladaran al Parc Natural del Delta de l’Ebre on, entre d’altres activitats, tenen prevista una sortida en bicicleta i una altra en barca per conèixer ocells.

El divendres, durant el recorregut en bicicleta descobriran els principals aspectes humans i naturals d’aquesta zona humida – agricultura, caça, pesca, conservació, i gestió hidrològica–.

Coneixeran la zona de la desembocadura de l’Ebre i el complex dunar del Garxal.

Dissabte, la sortida en barca els permetrà acostar-se als ocells de mar endins i entendre la importància del delta com a zona d’alimentació, descans, refugi i nidificació de moltes aus marines.

El Màster en Espais Protegits és l’únic dedicat monogràficament a aquesta matèria.

Els estudis s’adrecen a totes aquelles persones que vulguin desenvolupar la seva activitat professional en l’àmbit de la conservació de la natura i als gestors i tècnics que vulguin ampliar la seva formació.

Està promogut per la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat d’Alcalá. L’organitza la Fundación Fernando González Bernáldez i hi col·labora Europarc-España

Foto capçalera cedida.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

twenty − one =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories