EbreExprés

La central nuclear Ascó I inicia el seu 26º cicle d’operació

La central nuclear Ascó I inicia el seu 26º cicle d’operació
Juny 28
18:50 2017

Durant aquesta parada s’han dut a terme més de 11.000 ordres de treball com els treballs de substitució del rotor de l’alternador.

Treballs substitucióDestaquen les intervencions realitzades per a incrementar la seguretat i orientades a l’operació a llarg termini de la central.

La unitat I de la central nuclear Ascó es va connectar a la xarxa elèctrica a les 18:31 hores d’ahir 25 de juny, un cop finalitzats els treballs corresponents a la 25ª Recàrrega de Combustible, donant pas a un nou cicle d’operació de la planta. Per poder dur a terme tots els treballs previstos en el temps establert, les empreses proveïdores de serveis a la parada han aportat més d’un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats professionals, aproximadament la meitat dels quals són residents a la mateixa demarcació de Tarragona. La recàrrega s’ha dut a terme sense que s’hagi registrat cap accident laboral amb baixa. ANAV i les seves empreses col·laboradores han dedicat, en aquest sentit, importants esforços a la seguretat industrial i a la formació dels treballadors incorporats per a prestar serveis a la planta.

Per a poder realitzar les activitats programades, durant la parada han participat uns 1.000 professionals addicionals de diferents empreses de serveis.

En la 25ª Recàrrega d’Ascó I s’han executat unes 11.800 ordres de treball, la majoria de les quals orientades a garantir l’operació segura i a llarg termini de la central. Entre els treballs realitzats, cal destacar la substitució de motors en diversos equips de seguretat, la modernització del sistema de control electrohidràulic de la turbina principal i les inspeccions completes dels tubs dels tres generadors de vapor i del recobriment metàl·lic de la contenció.

Un altre treball singular ha consistit en l’extracció de l’intern inferior del vas del reactor, activitat que ha permès realitzar una inspecció dels suports i guies d’aquesta estructura, verificant el seu correcte estat de conservació i l’absència de danys. Es tracta d’una activitat complexa, realitzada per personal altament especialitzat, entre el qual es troben operadors de càmera, gruistes, operaris de caps, operaris elèctrics, bombers i monitors de protecció radiològica, a més del cap de maniobres i els supervisors d’ANAV.

També s’ha dut a terme la inspecció completa de l’alternador principal, incloent l’extracció del rotor. En dur a terme aquesta activitat, es va constatar que aquest equip requeria ser reparat, el que va portar a determinar la seva substitució, malgrat no estar inicialment previst en el programa de recàrrega. Per a això, ANAV va decidir desplaçar el rotor disponible a CN Vandellòs II, que va ser traslladat a Ascó, mitjançant un transport especial.

Aquesta 25ª Recàrrega de Combustible de CN Ascó I marca, així mateix, la finalització del projecte Reforç de la Seguretat, ja que en ella s’ha procedit a completar la implantació de l’última modificació de disseny relacionada amb el mateix: la substitució dels segells principals de les bombes de refrigerant del reactor. Amb aquesta intervenció conclou, per tant, un projecte de cinc anys de durada i d’uns 100 milions d’euros d’inversió en les tres centrals d’ANAV, l’objectiu del qual ha estat augmentar la robustesa de les plantes per fer front a eventualitats extremes, que poguessin anar més enllà de les seves bases de disseny.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

18 − 9 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories