EbreExprés

La Central Nuclear Ascó inicia la seua 26a recàrrega de combustible

La Central Nuclear Ascó inicia la seua 26a recàrrega de combustible
Novembre 11
12:14 2018

60 elements combustibles renovats, més de 1.000 professionals incorporats, més de 13.000 ordres de treball planificades,  23,3 Milions d’euros de pressupost,  41 modificacions de disseny incorporades, més de 1.800 assistències a cursos de formació

La unitat I de la central nuclear Ascó es va desconnectar de la xarxa elèctrica durant la passada matinada de dissabte 10 de novembre, per iniciar els treballs corresponents a la 26a recàrrega de combustible de la central, que li permetrà emprendre un nou cicle d’operació de 18 mesos.

La parada suposa la incorporació addicional de més d’un miler de treballadors de diferents perfils i especialitats i té un pressupost de 23,3 milions d’euros.

Si bé el procés de recàrrega de combustible, que dóna nom a la parada, consisteix en la substitució d’una mica més d’un terç dels elements combustibles que conformen el nucli del reactor, durant aquesta parada s’executaran més de 13.000 ordres de treball.

De totes aquestes intervencions, més del 90% corresponen a actuacions de manteniment majoritàriament preventiu.

També estan planificades activitats de millora de la instal·lació que només poden realitzar-se quan la central està parada.

Entre els projectes rellevants d’aquesta 26a Recàrrega de combustible, cal esmentar la renovació del sistema de maneig del combustible, activitat que inclourà la instal·lació d’una tapa temporal del vas del reactor que permet minimitzar l’impacte radiològic als professionals que realitzen els treballs.

L’ús de la tapa temporal a Ascó aprofita l’experiència positiva de la seva utilització en les últimes recàrregues de CN Vandellòs II

Un altre treball destacable serà la substitució de quatre dels termoparells intranuclears, que formen part de la instrumentació utilitzada per mesurar la temperatura de l’aigua a l’interior del reactor i determinar la potència a la qual aquest funciona.

També es realitzarà la inspecció del fons del vas i de les toveres de branca calenta, la inspecció visual remota de la tapa del vas o la inspecció de tubs per corrents induïdes en els tres generadors de vapor.

Així mateix, es durà a terme la revisió general de la turbina d’alta pressió i la implantació de millores a l’estació de tractament d’hidrogen de l’alternador.

La realització coordinada de totes les activitats previstes per a aquesta recàrrega requereix una planificació prèvia detallada que involucra a totes les unitats organitzatives.

Aquestes treballen de forma conjunta i orientada a un objectiu prioritari: executar totes les tasques programades de manera segura, eficient i ajustada al programa.

Per a això, ha resultat fonamental la formació prèvia de tot el personal incorporat, que ha registrat més de 1.800 assistències als cursos organitzats, i el compromís tant d’ANAV com de les empreses que presten servei durant la parada amb el desenvolupament de tots els treballs amb els més alts estàndards de seguretat.

26 Recarga CNAI_

Es coneix com a Cicle del Combustible Nuclear al conjunt d’operacions necessàries per a l’extracció del mineral d’urani, la fabricació del combustible destinat a les centrals nuclears, així com la seva explotació per a la producció d’electricitat i tractament posterior.

A Espanya, s’aposta pel model de cicle obert, pel qual no es porta a terme el reprocessament posterior a l’ús del combustible en les centrals per aprofitar l’urani romanent i els productes de la fissió. D’aquesta manera, en el cas de CN Ascó, el combustible gastat s’ubica temporalment a les piscines de les dues unitats per ser traslladat posteriorment al magatzem temporal individualitzat (ATI) de la central, a l’espera de la seva gestió definitiva.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

16 + fourteen =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories