EbreExprés

La ciutadania intervé per primera vegada en el Ple municipal d’Alcanar

La ciutadania intervé per primera vegada en el Ple municipal d’Alcanar
Desembre 12
20:36 2017

En la darrera sessió ordinària del Ple municipal, el passat 30 de novembre, la ciutadania ha fet la primera pregunta al Ple en relació amb les actuacions que el consistori porta a terme a la zona d’Alcanar-Platja

Les preguntes del públic s’han formulat en el punt de precs i preguntes i han estat retransmeses en directe per Alcanar Ràdio i compartides per podcast al web i les xarxes socials de l’Ajuntament.

Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, es mostra molt satisfet per aquest pas fet en matèria de participació. “És un exemple de la gestió municipal basada en la transparència i en la dotació d’eines i instruments als veïns per a que puguen incorporar-se a la presa de decisions que afecten la seua quotidianitat, explica Roig.

Aquest exercici de participació activa de la ciutadania està regulat pel Reglament de participació ciutadana, aprovat pel Ple municipal al gener de 2017, després d’un procés participatiu, i té com a objectiu fomentar la col·laboració i la corresponsabilitat dels veïns i veïnes.

Dret d’intervenció davant del consistori

L’article 7 del Reglament de participació ciutadana exposa que “qualsevol ciutadà o ciutadana, així com les associacions de veïns i entitats que es troben degudament inscrites en el Registre Municipal d’Entitats, tenen dret a intervenir en les sessions ordinàries del Ple Municipal, per a la qual cosa s’habilitarà un torn específic de precs i preguntes que s’hauran fet arribar a l’equip de govern mitjançant instància o registre d’entrada. Aquest torn començarà un cop s’hagen tractat tots els punts de l’ordre del dia i tindrà una durada limitada de 30 minuts”.

Les preguntes per escrit s’han de lliurar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana almenys una setmana abans de la data de celebració del ple. En cas que el nombre de preguntes faça impossible que totes puguen ser respostes en el torn de precs i preguntes, correspondrà a l’equip de govern prioritzar-les en termes d’interès públic i, si cal, posposar-ne algunes per a una altra sessió.

Les preguntes podran ser respostes directament per l’alcaldia o per qualsevol altre membre de l’equip de govern en funció de la matèria plantejada. Qualsevol regidor o regidora dels grups municipals de l’oposició pot intervenir i participar en aquest torn de precs i preguntes del públic.

Foto/ cedida. Imatge del Ple d’Alcanar.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

two × 1 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories