EbreExprés

La CUP-Ae demana mesures per protegir el Parc del Port durant la Volta de divendres

Març 21
19:02 2017

La CUP-Ae ha mantingut una reunió amb el president del Parc Natural del Port i màxim responsable polític del Parc, Josep Malràs

La reunió, a petició de la CUP-Ae ha estat per tractar sobre l’etapa de la Volta a Catalunya que arribarà al Port (al Portell) divendres 24 de març.

Durant el mes de febrer la CUP-Ae va sol·licitar una reunió amb Josep Malràs, director del Parc del Port, per conèixer de primera mà les actuacions preventives que es faran des del Parc per reduir l’impacte de l’etapa de la Volta a Catalunya que arribarà a Caro.

A la reunió, la CUP-Ae va aprofitar per traslladar algunes propostes.

Tot i això, l’objectiu de la trobada amb Josep Malràs, fou traslladar al màxim responsable polític del Port, la preocupació per l’impacte ambiental que puga tenir l’etapa, en un lloc de gran valor ecològic. Per això,  s’ha interessat per les mesures preventives que es prendran des del Parc Natural per minimitzar l’impacte de la mateixa prova i del públic que s’espera, en una quantitat important.

Des de la CUP-Ae han valorat molt positivament les mesures que es prendran des del Parc Natural, i també han fet també una sèrie de propostes:

-Situar un punt de control informatiu a l’entrada del Parc Natural en la mateixa carretera de pujada, des de primera hora del matí. I que siga de parada obligatòria per tothom. Este punt ha estat valorat positivament per Josep Malràs, que intentarà la seua instal·lació.

-Exigir l’organització que tota la carretera de pujada al Port, i els seus voltants, queden sense cap residu de la prova en les 24 hores següents a l’etapa. Segons el director del Parc, l’Ajuntament de Tortosa s’ha compromès mitjançant la brigada municipal, a deixar net l’espai durant les 24 hores posteriors a la prova.

-Limitar al mínim imprescindible, el nombre de cotxes de l’organització i dels equips ciclistes. Segons Josep Malràs, esta petició ja s’ha fet a l’organització que s’ha compromès a fer-lo.

-Limitar el vol d’helicòpters i avions pel seguiment de la prova. Segons el director del parc la prova serà seguida per un helicòpter (i no dos com és habitual) que només circularà dins d’unes coordenades concretades pels tècnics del Parc. I també, un avió a gran alçada que envia la senyal televisiva. Des de la CUP-Ae considera que l’impacte acústic serà excessiu per una zona de nidificació d’aus protegides (en esta zona l’escalada està prohibida per no molestar estes espècies) i valora com insuficients les mesures acordades amb l’organització per limitar el vol.

En la mateixa reunió Josep Malràs va deixar clar que l’arribada a Caro de la Volta és un fet puntual i que no existeix la voluntat de repetir l’experiència en els propers anys, aspecte que valoren molt positivament des de la CUP-Ae, pel gran impacte que té una prova d’estes característiques.

Des de la CUP-Ae valoren positivament la celebració de la Volta a Catalunya, una de les competicions més antigues i prestigioses del món del ciclisme. Tot i això, recorden que l’etapa costarà entre 40.000 i 45.000€, que pagarà la Diputació de Tarragona fonamentalment. Des de la CUP-Ae consideren que els diners públics haurien de prioritzar-se, i en este cas, la Volta a Catalunya hauria de poder finançar les seues etapes amb inversors privats i si no són suficients, reduir despeses. I els diners públics haurien de prioritzar aquells aspectes que beneficien tota la societat, entre ells la protecció de l’entorn natural.

Des de la CUP-Ae volen recordar que la Diputació de Tarragona destinarà a esta única etapa, més de 40.000€, alhora que la subvenció de la Diputació al Parc Natural és de 30.000€ anuals, una quantitat del tot insuficient per la bona gestió forestal i la prevenció d’incendis.

Finalment des de la CUP-Ae volen demanar a la ciutadania que s’aprope al final d’etapa al Portell que gaudisca de l’espectacle però que respecten l’entorn natural i no el deterioren.

Notícia relacionada.

El divendres 24 de març, la 97a Volta Ciclista a Catalunya fa un final d’etapa al Port

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

19 + 19 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories