EbreExprés

La Diputació i CaixaBank , renoven el compromís anual amb la conservació i millora del patrimoni natural i el foment del treball de persones en risc d’exclusió social a la demarcació de Tarragona

La Diputació i CaixaBank , renoven el compromís anual amb la conservació i millora del patrimoni natural i el foment del treball de persones en risc d’exclusió social a la demarcació de Tarragona
Gener 25
21:13 2018

Aquesta aliança permetrà la inserció al món laboral de més de 50 persones en risc d’exclusió social al llarg de 2018

4Q9A2459 (Custom) (003)La Diputació de Tarragona i l’Obra Social la Caixa”, compromeses amb la salut dels ecosistemes i la reinserció social

L’acord preveu actuacions a 11 espais naturals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Les tasques de recuperació i millora permetran l’accés al món laboral de 56 persones desafavorides. La Diputació de Tarragona coordina i supervisa les actuacions, que finança l’Obra Social “la Caixa”.

Les diverses iniciatives s’orienten a l’execució de projectes de millora d’entorns naturals que repercuteixen positivament en la salut humana i contribueixen a disminuir l’impacte del canvi climàtic.

Inclosos els projectes de 2018, des que es va iniciar aquest programa el 2006, s’han dut a terme 122 actuacions, en les quals han participat 688 persones en risc d’exclusió social. Aquest acord de col·laboració, des dels seus inicis ara fa dotze anys, ha suposat una inversió per part de l’entitat financera de 8.750.000 euros.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana i Ignasi López, director del departament de Ciència de la Fundació Bancària ”la Caixa”, han renovat la seva aliança en matèria de millora de les àrees naturals i la inserció de persones en risc d’exclusió.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana i Ignasi López, director del departament de Ciència de la Fundació Bancària ”la Caixa” , han renovat avui a la Diputació de Tarragona el seu compromís anual amb la conservació i millora del patrimoni natural i el foment del treball de persones en risc d’exclusió social a la demarcació de Tarragona.

Les actuacions s’orienten a l’execució de projectes que repercuteixen positivament en la salut humana i contribueixen a disminuir l’impacte del canvi climàtic. Amb una aportació de 350.000 euros per al 2018, l’Obra Social “la Caixa” impulsa aquest programa que permet la integració de col·lectius en risc d’exclusió, a través dels projectes que selecciona, gestiona i supervisa un equip humà de la Diputació de Tarragona.

Integració de col·lectius en risc d’exclusió i treballs a 11 espais naturals

Entitats implantades al territori que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió realitzaran sobre el terreny les intervencions previstes al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per aquest 2018. Els projectes es centren en la preservació de boscos per incidir en el seu ús terapèutic, l’adaptació d’espais naturals per afavorir hàbits saludables, la prevenció d’incendis, la restauració de zones degradades i accions que contribueixen a disminuir l’impacte del canvi climàtic.

Els projectes que es desenvoluparan:

Millora de l’ecosistema a l’entorn del Torrent de Vespella, un afluent del riu Gaià, mitjançant l’eliminació de canya americana, la reducció d’oms morts a la llera del torrent. Tarragonès. Desenvoluparà l’actuació la Fundació Onada.

Millora ambiental del Torrent del Bogatell, al municipi dels Garidells. Eliminació d’espècies exòtiques, tala d’arbres morts i consolidació d’un tram del camí per a fer-lo urbà. Alt Camp. Els treballs aniran a càrrec de l’Associació Aurora.

Recuperació ambiental dels ecosistemes naturals de l’entorn del riu Gaià al seu pas per Vilabella. Desbrossada, eliminació de restes vegetals i establiment de camins. Alt Camp. Actuació a càrrec de la Fundació privada Ginac.

Millora i restauració de les lleres de riu Glorieta i el torrent de les Bruixes al seu pas pel municipi del Rourell. Arranjament de les vies d’accés, reducció espècies invasores, desbrossat, recuperació zones de pas i neteja d’escombraries. Alt Camp. Els treballs aniran a càrrec del Taller Baix Camp.

Recuperació del camí del Torrent i nucli històric de Montpaó en el terme municipal de Calafell. Desbrossament i recuperació de vistes al torrent, estada i control de la canya americana, retirada d’arbres morts, aclarida de zones boscoses massa denses, retirada de deixalles i voluminosos. Desenvoluparà l’actuació la Fundació santa Teresa.

Restauració àrees degradades del barranc de Tartacó i la riera de Capçanes a la Serra de Llaberia i creació d’un itinerari saludable. Eliminació de canyes americanes, desbrossat selectiu, obertura de clots i recs de suport i estabilització de talussos. Priorat i Ribera de l’Ebre. Els treballs aniran a càrrec d’Inserció Sociolaboral Serra de Llaberia.

Restauració per a ús públic del segon camí de Salva-aigües i la Casa del Prat a Camp-redó (pedania de Tortosa). Desbrossament del camí, acotació zona de pas, talat d’arbrat, anivellament de camí i recollida d’inorgànics. Desenvoluparà l’actuació la Fundació privada Pere Mata.

Actuacions d’adaptació al canvi climàtic i de prevenció d’incendis al bosc del Burgar a Sant Carles de la Ràpita. Actuació sobre el pi blanc per a protegir l’alzinar del bosc, desbrossat selectiu matollar baix i esporga arbrat alt, poda i retirada de restes forestals. Els treballs aniran a càrrec de la Fundació Astres Terres Ebre.

Restauració del bosc de ribera als marges del riu Francolí a Montblanc. Retirada de canya, desbrossat, plantació de 150 arbres de ribera, gestió de residus vegetals i brossa, aclarida d’esbarzers. Conca de Barberà. Desenvoluparà l’actuació APRODISCA.

Prevenció d’incendis i neteja del pont vell al voltant del riu a Vilaplana. Neteja i prevenció d’incendis, assegurar els talussos de pedra seca, creació de camins d’accés al riu per a senderisme i bicicletes. Baix Camp. Els treballs aniran a càrrec de Fundació Formació i Treball.

Restauració fluvial del riuet d’Escaladei al seu pas dels municipis de la Vilella Alta i Baixa. Eliminació de flora invasora, desbrossada i neteja al llarg de tres quilòmetres. Priorat. Treballs a càrrec de la Cooperativa Entra!

Perfil dels treballadors

La cinquantena de persones en risc d’exclusió social greu que participaran en aquests treballs pertanyen, entre altres, a col·lectius de persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental severa, aturats de llarga durada, expresos, exdrogoaddictes i joves tutelats. Amb la renovació d’aquest acord, també es facilitarà l’accés al món laboral a col·lectius de joves que s’estan formant i que són a l’atur.

Fotos/ cedides.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

14 + eighteen =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Maig 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories