EbreExprés

La «nova política» de PDECAT Deltebre, porta mòbils a la butxaca de 860€, pagats amb diner públic.

Juny 07
11:16 2017

L’Ajuntament de Deltebre, governat per PDECAT, fa una compra de dos mòbils Iphone 7 i móvil 7 plus, per als càrrec electes, amb un cost de 2.712€.

Diners en IphonesDes de l’inici de la nova legislatura en la que PDECAT va entrar a l’alcaldia de Deltebre, l’Ajuntament ha fet, entre d’altres, una compra de 3 mòbils Iphone 7 per als càrrecs electes. Amb aquesta compra, l’Alcalde Lluís Soler passa a disposar d’un mòbil Iphone 7 de 860€, l’altre Iphone7 queda a un calaix pendent d’assignar per a un càrrec electe i, el mòbil Iphone 7Plus de 992€, passa a un «col·laborador» de l’Àrea d’Alcaldia/Protocol.

Dayana Santiago així ho va explicar en la seva intervenció en el torn de Precs i Preguntes del passat Ple Municipal de dimarts, abans de preguntar sobre qui era l’usuari «desconegut» de l’àrea d’alcaldia/protocol i per què els càrrecs electes de l’Ajuntament disposaven de mòbils d’última generació pagats amb diners públics quan aquests no calen per poder desenvolupar les seves funcions. La regidora de la CUP va preguntar quines funcions «especials» té un càrrec electe per a justificar aquesta despesa de diner públic i més, tenint en compte, que la resta de regidores ja disposen de mòbils d’alta gama comprats pel passat Govern socialista. Per últim, va pronunciar directament a l’Alcalde que «els seus capricis se’ls pagués amb diners de la seva butxaca i no amb públic, i més tenint en compte el seu sou brut de 5.603€ mensuals que li permet fer-ho» (4.143€ mensuals bruts que cobra de la Diputació de Tarragona sumats als 1.460€ que cobra per assistències de l’Ajuntament de Deltebre).

Davant d’aquesta interpel·lació, l’alcalde Lluís Soler va respondre que l’usuari del mòbil Iphone 7plus era un «col·laborador altruista» de l’Ajuntament i que la compra de mòbils s’havia fet després d’obtenir una rebaixa del cost de les factures mensuals de consum per part de l’operadora que dóna servei a l’Ajuntament.

Segons informa la CUP Deltebre, aquesta persona «col·laboradora» no és treballadora de l’Ajuntament de Deltebre sinó que és el secretari del grup de PDECAT a la Diputació de Tarragona on hi treballa a jornada completa. La CUP Deltebre és qüestiona la compatibilitat de la seva tasca laboral amb les funcions «quasi exclusives» a l’Ajuntament i considera «immoral i de dubtosa legalitat» que, a més, utilitzi un mòbil pagat per l’Ajuntament de Deltebre.

Per altra banda, en aquest mateix Ple, es van aprovar els actes taurins que hi hauran a Deltebre per aquest 2017. En aquest sentit, la CUP Deltebre va resumir la seva intervenció en una xifra: 59.840€ que correspon a la despesa de l’Ajuntament de Deltebre en bous (diner públic) l’any 2016. Una despesa on hi faltaria sumar l’assegurança + el servei d’ambulància + el bou del Barracot + el de Jesús i Maria, del que se’n desconeix l’import i si la despesa la va assumir l’Ajuntament o no, i se li hauria de restar els diners que la població paga a la plaça, si és que es destinen a això. Per tant, l’any 2016 van haver 8 dies a les festes majors amb bous cosa que va suposar que l’Ajuntament pagués, de mitjana, 7.480€ per dia en bous.

La CUP considera «un despropòsit destinar aquesta quantitat de diners públics a un model de festa on, del maltracte animal se’n fa festa i se li diu tradició». A més, segons van manifestar, continuaran treballant per tal que els actes taurins s’allunyin de les festes majors, apostant per fer pedagogia, per la promoció d’alternatives populars i per un recolzament institucional a formes d’expressió popular que no impliquin actituds sexistes, racistes ni de maltracte als animals.

El moment tens del Ple es va succeir en la moció presentada per la CUP per la creació d’un protocol contra les agressions i actituds masclistes a les festes majors, quan el regidor del PP, Tomàs Castells, va considerar aquesta moció com un «atac als homes de Deltebre» i que «aquestes agressions i actituds no havien passat, ni passaven, mai al poble. Dayana Santiago li va respondre que la moció no criminalitzava ni anava en contra de ningú, simplement posava sobre la taula allò que es pot veure a moltes nits de festa o als Instituts educatius i «pretenia facilitar les denúncies contra les agressions masclistes en espais d’oci nocturn, tant les físiques com les altres agressions socialment més acceptades o tolerades, pretenent, a més, que l’Administració Local i els altres agents socials tinguin una total implicació per conscienciar i educar sobre aquesta problemàtica». La moció va ser aprovada amb els vots d’ERC i la CUP, el vot en contra del PP i la abstenció de CE-Socialistes i PDECAT.

Per últim, davant de la interposició al Jutjat de Tarragona del recurs contenciós administratiu contra l’acord del Consell Comarcal de rescindir el contracte entre el COPATE i Deltebre en matèria de recollida de brossa a partir de l’1 de juliol, la CUP Deltebre va abstenir-se al punt per perquè no volen trobar-se al mes de juliol amb els carrers plens de brossa per falta de recollida. De totes maneres, tal i com van manifestar, «aquest recurs és el resultat de la falta de previsió sobre les conseqüències en la presa de decisió de sortir del COPATE en relació als residus».

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

7 + three =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories