EbreExprés

La Ribera d’Ebre presenta el projecte del GR-99 a les empreses ebrenques acreditades per la Reserva de la Biosfera

Juny 14
10:14 2017

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va ser l’escenari del segon fòrum formatiu adreçat a empreses acreditades amb el segell Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, organitzat pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

Reserva biosfera Ribera d'EbreAixí, empresaris de les quatre comarques ebrenques es van trobar a la capital riberenca per conèixer les novetats en les que s’està treballant per tal de revaloritzar els productes i serveis del territori sota una marca de reconeixement internacional com és la Reserva de la Biosfera, amb l’objectiu de crear espais de treball comú i consolidar actuacions conjuntes entre els diferents agents socioeconòmics de les quatre comarques. Tot plegat per consolidar la diversitat biològica i cultural
de la zona, i el seu desenvolupament econòmic i social a través de la relació amb la natura.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, va donar la benvinguda als assistents destacant la importància d’enfortir “els intercanvis entre empreses del territori i les sinèrgies entre el sector públic i privat de les Terres de l’Ebre, també a nivell comarcal”, a la Ribera d’Ebre. Carim els va explicar els esforços que s’estan fent des del Consell Comarcal per a la diversificació econòmica ”d’una comarca com la nostra, molt industrial, on els darrers temps estem apostant fortament per potenciar altres sectors estratègics”: “Apostem clarament per potenciar productes de la terra dels sectors agroalimentari, turístic i comercial”, va dir Carim, en referència a les polítiques i actuacions que es duen a terme dins el projecte Ribera d’Ebre Viva. I, en aquest sentit, va considerar que “un distintiu de qualitat com la marca Reserva de la Biosfera és molt important”.

De fet, la marca Reserva de la Biosfera té molt bona acollida entre el centenar d’empresaris ebrencs ja acreditats, entre ells 13 de la Ribera d’Ebre. És el cas de l’Helga Harbig de Biopaumerà, de Rasquera, que en fa un “balanç molt positiu” com a reconeixement als seus olis i vins ecològics, i de Josep Suñer, que destaca “les sinergies” que es creen amb iniciatives com aquesta, “és important perquè tots els empresaris anem en la mateixa direcció i sumem esforços i recursos” per al territori.

L’estratègia de dinamització turística a l’entorn del GR-99

Com a exemple d’aquests esforços, i aprofitant la presència d’empresaris d’arreu de les Terres de l’Ebre, la tècnica de Desenvolupament Turístic del Consell Comarcal va explicar als assistents un dels projectes en els quals s’està treballant des de la Ribera: el Camí de Sirga o Camí de l’Ebre com una oportunitat per al desenvolupament del territori ebrenc. I és que des de la Ribera d’Ebre es considera que “la dinamització turística al voltant del GR-99 és estratègica de cara al futur de les nostres comarques. Podem oferir un bon producte vinculat al riu Ebre, no només per al mercat turístic intern sinó a nivell internacional”, va dir la presidenta.

I és que, com va explicar la tècnica comarcal, “tots els grans rius europeus tenen una ruta cicloturística i de senderisme al seu voltant, amb un gran impacte econòmic, ja que aquest sector mou 44 milions d’euros anuals” a tot Europa. És el cas del Loire à velo, amb 900.000 visitants i 20 milions d’euros d’ingressos directes a la zona, o la ruta del riu Danubi, que recorre diversos països centre europeus i que es calcula que rep 80.000 visitants només entre els mesos de juliol i agost.

Són alguns dels exemples que es van explicar als empresaris durant la trobada, perquè siguin coneixedors que aquests és un projecte de futur, ja que “sabem que les vacances actives en família, lligades a un estil de vida saludable, van in crescendo”, va destacar la tècnica.

Per la seva banda, els tècnics del COPATE van manifestar el compromís per estar presents a les quatre comarques ebrenques: Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. És per això que continuaran organitzant jornades formatives itinerants, com la de Móra d’Ebre, a la resta del territori.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

eight − 6 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories