EbreExprés

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús realitza obres de millora i reorganització d’espais

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús realitza obres de millora i reorganització d’espais
Febrer 24
13:13 2017

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús ha finalitzat els treballs de millora i reorganització de diversos espais del complex assistencial consistents en l’adequació d’una ala de la primera planta per a malalts de cures paliatives.

Hospital de la Santa Creu

Foto/ cedida.

Amb la nova distribució es passa d’11 a 15 llits, amb habitacions que deixen de ser dobles per passar a ser d’ús individual per tal de preservar la intimitat del pacient i dels seus acompanyants. Dins de la mateixa actuació s’ha habilitat una sala per a famílies, amb l’objectiu de millorar l’atenció i el seu comfort. La 1a planta de l’Hospital queda d’aquesta manera per a malalts convalescents, subaguts i cures paliatives. Aquesta obra ha estat executada per l’empresa Also Casals i ha tingut un cost de 67.058 euros.

Els pacients de cures paliatives que ocuparan ara aquest nou espai de la primera planta alliberen tot un àmbit de la 3a planta que s’adequarà per ampliar l’espai dels usuaris de la Residència Llars de la Santa Creu, amb la millora del gimnàs i menjador. En els propers dies s’iniciaran les obres d’adequació, que tindran un cost de 270.439 euros i executarà l’empresa Acsa Sorigué. La 2a planta de l’Hospital queda per a malalts de llarga estada. El centre ha invertit també 70.000 euros en 40 llits assistits completament equipats.

Aquest matí han presentat els detalls d’aquestes actuacions l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la presidenta de GESAT, Meritxell Roigé, el conseller delegat de GESAT, Pere Panisello, i la directora-gerent de l’Hospital, Almudena Garnica.

L’alcalde ha expressat la seva satisfacció per la feina que s’està fent a l’Hospital de la Santa Creu. “Continuarem fent les inversions necessàries per fer d’aquest centre un equipament punter i capaç de prestar uns serveis assistencials de primer nivell.” Bel ha posat en valor el fet que el centre s’autofinança i que no està endeutat. La directora ha emfasitzat la millora que percebran els malalts i les seves famílies, amb aquesta actuació, quant a privacitat en una fase vital especialment sensible.

L’Hospital de la Santa Creu compta amb 355 llits, és el centre sociosanitari de referència per a l’àrea sanitària de les Terres de l’Ebre, està gestionat per la societat de capital íntegrament municipal GESAT i l’Ajuntament de Tortosa n’és el propietari. El pressupost és de 20,5 milions d’euros i la plantilla actual suma 427 professionals. En l’àmbit d’hospitalització hi ha una reducció generalitzada de l’activitat de llarga estada, en la línia de la resta de Catalunya. En canvi, s’incrementa de forma progressiva l’activitat de convalescència, es consolida el nombre d’altes de subaguts, així com l’increment d’estades de cures pal·liatives, de sessions d’hemodiàlisi i estades d’hospital de dia.

Es manté la sinergia amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta per tal de fer tractaments d’hemodiàlisi a pacients ingressats que per la seva patologia no es poden desplaçar a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, i també l’activitat derivada dels programes PADES i UFISS d’atenció sociosanitària.

Les principals dades de l’activitat realitzada durant l’any 2016 són:

HOSPITALITZACIÓ AMBULATORI

Llarga estada: 17.564, Hemodiàlisi: 20.391, Convalescència: 28.584, Hospital de dia: 3.964, Cures pal·liatives: 6.505 ,Centre de dia: 4.797.
Hospital de dia Malalties Neurodegeneratives: 6.308.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

nineteen + fifteen =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories