EbreExprés

L’Institut Els Alfacs de La Ràpita impartirà a partir de l’any vinent el cicle professional de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo

L’Institut Els Alfacs de La Ràpita impartirà a partir de l’any vinent el cicle professional de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo
Març 26
16:32 2019

•El centre rapitenc també impartirà a partir del curs vinent un programa de formació i inserció laboral en Auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo

La Ràpita pujarà el curs vinent un esglaó més en l’especialització educativa relacionada amb els sectors econòmics del municipi.

El departament d’Educació implementarà el curs 2019-20 un cicle formatiu de Formació Professional de Grau Mitjà a l’institut Els Alfacs, l’únic que s’impartirà a les Terres de l’Ebre en aquesta especialitat.

El mateix centre incorporarà també un programa de formació i inserció laboral (PFI) en Auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo.

D’aquesta manera, el departament atén la demanda de l’Ajuntament de la Ràpita així com la planificació territorial relativa al desplegament d’un mapa de Formació Professional que atengui les necessitats de les empreses i sectors potencials dels diferents territoris.

El Cicle Formatiu Professional de Grau Mitjà (CFPGM) de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo permetrà desenvolupar activitats professionals en empreses dedicades al manteniment d’embarcacions d’esbarjo.

El Departament d’Educació impulsa la implantació d’aquest cicle formatiu en el model de Formació Professional Dual, que permet una millor especialització a l’empresa.

D’altra banda, també hi ha previst incorporar en l’oferta de Formació Professional a l’institut Els Alfacs de la Ràpita un programa de formació i inserció laboral (PFI) en Auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo.

Aquests programes duren un curs acadèmic i estan pensats per a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa.

L’objectiu dels PFI és proporcionar-los, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.

“El potencial nàutic de la Ràpita s’ha d’anar desplegant i consolidant de forma transversal des de totes les vessants, des del punt de vista esportiu i lúdic, però també en l’aspecte formatiu, per tal d’oferir el màxim de serveis que hagin de ser necessaris i per incorporar els nostres joves a les empreses. Per això ens satisfà molt que el departament d’Ensenyament hagi atès la nostra demanda, que reforça estratègicament l’oferta educativa de l’institut Els Alfacs i per tant del nostre poble”, ha afirmat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

El regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera, també s’ha mostrat satisfet “per la bona predisposició de les empreses del sector, la implicació de les quals és indispensable per a tirar endavant amb èxit aquesta formació, donat que s’impartirà pel sistema dual i per tant els alumnes podran fer-hi les pràctiques”, ha apuntat.

El departament d’Educació té previst implementar per al nou curs 2019-2020 al conjunt de les Terres de l’Ebre un total de vuit cicles formatius de Formació Professional, Programes de Formació i Inserció (PFI) i també un itinerari Formatiu Específic (IFE).

Foto/ CEDIDA.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

15 − two =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories