EbreExprés

Nou enllumenat públic, més econòmic, eficient i sostenible a Alcanar, les Cases i Alcanar-Platja

Nou enllumenat públic, més econòmic, eficient i sostenible a Alcanar, les Cases i Alcanar-Platja
Octubre 25
16:41 2017

L’Ajuntament s’ha acollit a una nova línia de subvencions de la Diputació per a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior d’Alcanar, les Cases i Alcanar-Platja

lluminaries (002)

Foto/ cedida.

La Junta de Govern Local ha aprovat, en data del 19 d’octubre de 2017, el plec de clàusules administratives per a adjudicar la contractació del subministrament de lluminàries amb l’objectiu de renovar l’enllumenat de diversos carrers a la zona nord-est d’Alcanar, la zona central de les Cases i la urbanització Garbí d’Alcanar-Platja.

En concret, el projecte inclou la substitució de 265 fanals equipats amb làmpades de 125 W, amb una elevada emissió de llum, per altres d’equipats amb lluminàries tipus LED, d’entre 28 i 37 W de potència i llarga durada amb baix consum. El consum de les noves  lluminàries tipus LED generarà un estalvi anual de 12.000 euros.  

La Diputació de Tarragona ha concedit una subvenció de 67.180 euros  a l’Ajuntament, en el marc del Programa específic d’obres per a la millora de xarxes bàsiques municipals i del Programa de modernització d’equipaments informàtics per a garantir l’administració electrònica (PEXI).  Per la seva banda, el consistori aportarà els 2.832,12 euros, ja que el cos total del projecte és de 70.012, 12 euros.

L’Ajuntament destinarà aquest import íntegrament a  la compra del material, ja que ha optat per col·locar els aparells amb els recursos tècnics i humans propis, amb la qual cosa pot adquirir una quantitat superior de lluminàries i làmpades.

Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Territori, explica que “amb aquestes mesures obtindrem una instal·lació d’enllumenat més eficient tant des d’un punt de vista econòmic com energètic, ja que reduïm la despesa en kW i en emissions de CO₂, sense reduir la qualitat de l’enllumenat i millorant la seguretat i el benestar de la ciutadania”.

Aquest projecte forma part del pla de substitució de les velles lluminàries que el consistori està portant a terme de forma progressiva amb el propòsit d’adaptar-lo a la normativa actual. La primera actuació del pla, al març del 2017, fou el reemplaçament de 25 punts de llum a les Cases.

L’Ajuntament també està adherit al nou acord marc de l’Associació Catalana de Municipis de subministrament d’energia elèctrica als ens locals de Catalunya, que permet la compra agregada d’electricitat per a aconseguir uns preus altament competitius per l’energia. A més, com a consistori adherit, obté un estalvi en els tràmits administratius.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

two × 2 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories