EbreExprés

Opinió: Ràdio Delta, la nostra emissora municipal ha mort per privatització – Dayana Santiago

Opinió: Ràdio Delta, la nostra emissora municipal ha mort per privatització – Dayana Santiago
Juny 06
17:20 2018
Dayana.jpg-002-300x352

Dayana Santiago

Ràdio Delta, la nostra emissora municipal ha mort per privatització

Et pares a pensar i, emissora de ràdio municipal, què és una emissora de ràdio municipal?

Llavors penses: ha de ser un instrument que fomente la informació i participació dels veïns i veïnes del poble. Ha de ser un lloc on puguen participar forces polítiques, associacions, entitats i persones individuals. Ha de ser un mitjà de comunicació on hi hagi llibertat d’expressió i igualtat d’oportunitats per a tothom.

La concepció de la ràdio com a mitjà viu i participatiu, dinamitzador de la vida de l’Ajuntament i capacitat per apropar el treball municipal als veïns i veïnes, així com la consciència de l’important paper que té de jugar a l’hora de fomentar la cultura, el teixit associatiu, etc..

En resum, una emissora de ràdio municipal ha d’estar caracteritzada per ser un mitjà de comunicació de titularitat pública, per tractar-se d’un mitjà de comunicació local, garantir l’objectivitat, veracitat i la imparcialitat de les informacions, separar sempre entre informacions i opinions, respectar tot el pluralisme (polític, religiós, social, cultural i lingüístic), protegir a la joventut i a la infància, excloent a la exaltació de la violència i l’apologia dels fets i conductes atemptatòries contra la vida, la llibertat i la igualtat entre homes i dones i potenciar la participació, la cohesió i la motivació de la gent del poble per tal de fer gran entre tots i totes aquesta emissora pública.

I ara és quan dic, SÍ, l’emissora municipal del meu poble era una gran emissora pública.

Ràdio Delta, per a qui no la coneixíeu era una emissora on hi participava gent de totes les edats de manera voluntària. Ja sigui perquè volien expressar-se mitjançant l’emissora o si perquè els agradava l’àmbit o la música, etc… Amb programes diversos, diferents temàtiques, entrevistes, seguiments de les festes etc..

S’escoltava i es seguia a la majoria de botigues i perruqueries del poble, la gent que embotellava, les dones dels cosidors esperant els seus programes preferits i escollint quina cançó triaven aquell matí, els i les jóvens que durant la setmana es preparaven les llistes per a fer els programes en cap de setmana, aquell programa picant en dimarts que totes escoltàvem perquè era el tema de conversa l’endemà a l’institut. El seguiment de les festes, el dia dels innocents, de les cavalcades de reis mags per veure per on anaven, que estava passant i sempre amb alegries que et feien sentir especial… Va ser una emissora municipal influent entre els jóvens, alguns van continuar amb la música i van sorgir Dj’s… Era una ràdio municipal amb les portes obertes per a tothom i que ara, ja res serà igual…

En tots els col·lectius dels que he format i formo part, al moment de fer difusió d’algun acte sempre deia: “Anunciem a Ràdio Delta, aquí al poble l’escolta quasi tothom!” I aquesta frase era així perquè era la Ràdio de totes, era la Ràdio que la gent del poble ens sentíem nostra i la vam fer gran conjuntament. Els i les voluntàries treballant, la gent participant i la resta escoltant…
I sí, parlo en passat perquè desgraciadament, Ràdio Delta, la nostra emissora municipal ha mort per privatització i així, amb molta pena per tot l’esforç realitzat per molta gent i perquè els xiquets i xiquetes que vindran ja no ho podran viure, us anuncio la seva defunció.

Això sí, amollem el fil i l’agulla perquè ara ho podreu veure pel mòbil mitjançant mans privades.

Cordialment,

Dayana Santiago, regidora de la CUP Deltebre

 

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

13 − nine =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories