EbreExprés

Promoure els valors del respecte, solidaritat i la integració als xiquets i xiquetes de Roquetes a través del projecte “FutbolNet”

Promoure els valors del respecte, solidaritat i la integració als xiquets i xiquetes de Roquetes a través del projecte “FutbolNet”
Juny 01
11:35 2017

“FutbolNet” promou els valors del respecte, solidaritat i la integració als xiquets i xiquetes de Roquetes.

Des del mes d’octubre i fins al 30 de maig a l’Institut Roquetes s’ha portat a terme el projecte “FutbolNet” de la Fundació del FC Barcelona. La Fundació té com a objectiu transmetre a nens i adolescents valors positius, prenent la pràctica esportiva com a mitjà per promoure el seu creixement sa i harmònic. Un dels programes per desenvolupar aquest objectiu és FutbolNet, un projecte que utilitza el futbol com a eina per fomentar valors entre els joves a través d’una innovadora metodologia pedagògica.

Els beneficiaris del projecte són grups de nens i joves d’entre 8 i 16 anys, sempre en grups mixtes de nois i noies, que amb aquesta eina, no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu sinó que també adquireixen confiança en si mateixos i sentit de la responsabilitat. 

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Joc per part del Centre Obert Xirinxina de Roquetes, el dilluns 29 de maig es va organitzar a l’Hort de Cruells, la festa final del projecte FutbolNet a Roquetes, on tots els xiquets i xiquetes van participar d’una activitat esportiva que fomenta els seus valors.

“FutbolNet” és un partit de futbol que té tres parts, a la primera els participants escullen el valor que volen tractar i les regles per treballar-lo, la segona part és el partit on ells mateixos s’autoarbitren i la tercera part es fa després del partit per comentar i autoavaluar-se del resultat del partit, de quina manera s’han comportat i si s’ha complert tot el que s’havia establert. 

En aquesta festa del joc a l’Hort de Cruells va ser present Ramon Garriga, Patró de la Fundació del FC Barcelona, el qui destacava que la clau del projecte FutbolNet és el diàleg. Garriga explicava que FutbolNet ha contribuït positivament a la comunitat local de moltes maneres diferents, aconseguint que els nens i adolescents:

– Milloren les seves habilitats a través de la resolució de conflictes.

– Milloren el comportament respectuós cap als altres i el seu entorn.

– Milloren el seu rendiment escolar.

– Al mateix temps que també es fa la transferència de coneixements en metodologies    educatives i currículum a escoles   locals.

A l’acte van ser presents l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, diferents regidors, el president de la Penya Barcelonista Mont Caro de Roquetes, Ramon Pardo i la regidora de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Roquetes, Maribel Belmonte, la que va voler destacar els valors esportius i humans que es promouen a través de “FutbolNet” i la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa. Pròximament l’Ajuntament signarà un conveni amb la Fundació FC Barcelona per donar continuïtat i tornar a portar “FutbolNet” a Roquetes.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

four × 2 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories