EbreExprés

La secció sindical de la CGT denuncia retallades a Joan XXIII

La secció sindical de la CGT denuncia retallades a Joan XXIII
Agost 10
12:02 2016

Si a l’agost a les 7 és fosc, a l’agost a Joan XXIII tot el dia és fosc.

Hospital Joan 23

Hospital Joan XXII de Tarragona. Foto/Cedida.

La secció sindical de la CGT de Joan XXIII vol denunciar els punts que perden llum a Joan 23 aquest mes:

Per a començar, l’atenció a l’usuari porta tot el mes d’agost amb una presència física al matí i una a la tarda (normalment son dos al matí i una a la tarda). Ens sembla molt greu que amb l’afluència de gent que hi ha al matí estigui una persona sola.

Respecte al servei de telefonia, “más de lo mismo”. Ens sembla molt greu que en un servei tan important com és la comunicació estigui només una persona al matí i una altra a la tarda (a la nit i caps de setmana és atès per una auxiliar administrativa) per rebre trucades, donar informació i posar trucades de l’interior del centre a l’exterior. Cal remarcar que el codi IAM l’activa sempre l’auxiliar administrativa des de urgències, que ha de deixar la seva feina per activar el codi, ja que els professionals de guàrdia tenen un temps determinat per acudir a l’hospital a atendre aquest codi una vegada han rebut l’avís.

Per a continuar, a la 2ª planta s’han tancat 8 llits que eren de CMA i això ha servit d’excusa per reduir les presències físiques de TCAIs a la nit, deixant només una presència física a jornada sencera i una altra a mitja jornada, abans eren dues presencies físiques tota la nit (voldríem puntualitzar que els llits tancats eren de CMA que per la nit no s’utilitzen). És per això que s’ha reduït mitja presencia física en una planta en què els pacients són molt dependents.

Seguidament a la 3ª planta de cirurgia s’han reduït 14 llits i han tret una infermera per torn, una TCAI al matí, han tret el reforç de TCAI de la tarda i han deixat una TCAI a la nit i una a mitja jornada. Els números que dona la direcció no són correctes. No es pot dir que 2+2 fan 4, s’ha de tenir en compte la complexitat dels pacients que queden ja que són pacients molts complexes i els llits que es tanquen solen ser de pacients autònoms.

Per acabar d’arrodonir la cosa, però aquí ja es va fer fosc al juliol, és el tema de les extraccions ordinàries de sang. Durant l’any les fa bàsicament un equip de dues infermeres que pugen a les 8 del matí i fan les extraccions, i ara ho han de  fer les infermers del torn de nit, que ja van prou ofegades i a més, els coincideix amb l’hora de repartir la medicació.

Hem passat la problemàtica a la direcció i ens ha contestat que ho estan mirant, que faran el que podran però que de moment “es lo que hay”.

Esperem que vegin la llum aviat i s’aclareixi la foscor, però mentrestant a “pringar” les de sempre.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

five − three =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Juny 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories