EbreExprés

S’ha destinat 22 M€ en recerca, innovació i transferència agroalimentària al 2016

Juliol 07
09:12 2017

El Departament d’Agricultura ha destinat 22 M€ en recerca, innovació i transferència agroalimentària l’any 2016.

AgroalimentàriaLa consellera d’Agricultura va presidir el Consell Català de la Innovació Agroalimentària,  en què es va fer balanç de l’estat d’execució del Pla Estratègic d’R+I+T Agroalimentària de Catalunya 2013-2020

Serret va anunciar l’habilitació d’un espai virtual únic on es podrà trobar tota la informació sobre innovació, desenvolupament i recerca agroalimentària

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va destinar, l’any passat, 22,48 M€ en activitats de recerca, innovació i transferència agroalimentària. La dada es va donar a conèixer en el marc de la reunió del Consell Català de la Innovació Agroalimentària, que va estar presidit per la consellera Meritxell Serret i que va comptar amb la participació  de tots els agents que intervenen en la recerca, innovació i transferència tecnològica, de la cadena agroalimentària i forestal de Catalunya (els departaments d’Agricultura, Empresa i Coneixement, i Ensenyament, les universitats, l’IRTA, associacions agràries i forestals, associacions empresarials, cooperatives i sindicats).

Per a fomentar noves  actuacions  per donar resposta als objectius estratègics del PRITAC, la consellera Meritxell Serret va anunciar “l’habilitació  en un únic espai virtual de tota la informació sobre infraestructures, els serveis, els proveïdors tecnològics i l’oferta de coneixement del sistema R+D+I agroalimentari català”.A la reunió d’avui s’ha fet balanç de l’estat d’execució del Pla Estratègic d’R+I+T Agroalimentària de Catalunya 2013-2020 (PRITAC). A dia d’avui, transcorregut la meitat del període, estan en execució 39 les 42 línies d’actuació previstes.  En el decurs de la reunió es va destacar l’evolució positiva de la formació agrària: el 2016 hi va haver un nou rècord de matriculacions, amb un total de 13.302 alumnes inscrits entre les 14 Escoles Agràries i els 10 Instituts de formació agrària de Catalunya. També en l’àmbit de la formació,  es van valorar les accions dutes a terme aquest 2016 en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), que ha organitzat 642 jornades tècniques, 2.352 ponències, 31.000 assistents i més de 1.000 col·laboracions en jornades tècniques.

D’altra banda, Serret també va fer referència a la rellevància del binomi innovació-internacionalització, ja que “les estadístiques demostren que els empreses que més exporten són aquelles que inverteixen en innovació”.

Finalment, la consellera va remarcar la importància d’articular i reforçar les sinèrgies i complementarietats dels centres de recerca i de les universitats, potenciant la seva especialització. “Continuarem treballant amb aquesta dinàmica d’identificar quines estratègies, reptes de futur i necessitats té a nivell de recerca i innovació tenim, sector per sector, perquè amb totes aquestes eines i capacitats  de coordinació, tot el corpus del sistema de recerca i innovació agroalimentari ens ajudi”, va cloure la consellera.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

three × 5 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories