EbreExprés

Signatura de compromís a la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Delta de l’Ebre

Juny 09
17:05 2017

La Carta és un segell de qualitat que atorga la Federació EUROPARC i que acredita el compromís del territori per avançar de manera efectiva en els principis del turisme sostenible en els espais naturals protegits.

Miralles, al mig, amb la resta d'entitats i representants del territori.El Parc es va acreditar per primera vegada amb la Carta Europea l’any 2007 i des de llavors ha desenvolupat dos plans d’acció de cinc anys.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, juntament amb entitats i representants del territori, ha donat suport avui a la signatura de compromís a la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural del Delta de l’Ebre, requisit previ perquè aquest espai protegit renovi el segell de qualitat que atorga la Federació EUROPARC. El Parc es va acreditar amb  la Carta Europea de Turisme Sostenible en Espais Naturals Protegits (CETS) l’any 2007 i des de llavors, en col·laboració amb els agents del territori, ha desenvolupat dos plans d’acció de cinc anys per millorar el turisme sostenible.

Per al període 2007-2021 s’han elaborat l’Estratègia i el Pla d’Acció de Turisme Sostenible, que recullen un total de 59 accions a desenvolupar pels diferents actors del territori. 17 entitats es responsabilitzen de coordinar i vetllar pel seu compliment. Els dos documents són un marc comú i compartit entre els set municipis deltaics (Amposta, Camarles, Deltebre, l’Aldea, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja) amb l’objectiu d’orientar, de forma coordinada, totes les planificacions, actuacions i inversions que les entitats públiques i privades del  territori realitzin durant els pròxims cinc anys i que tinguin incidència directa o indirecta en l’àmbit del turisme.

L’objectiu per al 2021 és consolidar els èxits aconseguits des de 2007, avançar cap a una creixent sostenibilitat turística i ampliar aquest model a altres àmbits i sectors del territori com a base per  preservar  les activitats socioeconòmiques en el context deltaic. A més, es pretén que el Delta de l’Ebre sigui un referent per a altres espais deltaics de la conca mediterrània i territoris turístics litorals especialment vulnerables.

Compromís amb la sostenibilitat

La CETS és un compromís per avançar de manera efectiva en els principis del turisme sostenible en els espais naturals protegits. L’elaboren representants europeus dels espais protegits i els empresaris turístics i el sistema d’adhesió és un acord voluntari que compromet els signants (gestors de l’espai natural protegit, empresaris turístics i altres actors locals) a dur a terme una estratègia local en favor d’un turisme sostenible.

Els objectius fonamentals de la CETS són fomentar el coneixement i el suport als espais naturals protegits com a peça fonamental del patrimoni natural i cultural del territori i fer compatible la conservació dels valors del territori amb les necessitats del turisme i de la població local.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

2 × two =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories