EbreExprés

Les Terres de l’Ebre dupliquen l’oferta de camps de treball per aquest estiu 2017

Abril 06
17:30 2017

‘La lleva del biberó’ a Pinell de Brai i ‘Cuidem l’entorn’ a Riba-roja d’Ebre, nous camps de treball, i el de ‘Cuidem els Ports’ d’Alfara de Carles passa a ser internacional

Tindran una durada de 15 dies a l’estiu, i s’hi poden inscriure menors de 14 a 17 anys, o majors d’edat fins a 29 anys en el cas dels internacionals

La Direcció General de Joventut promou la realització de camps de treball a Catalunya a través de les entitats juvenils

camps_treball

Foto/ Delegació Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre .L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre el proper 10 d’abril al migdia el període de preinscripcions d’una nova convocatòria de Camps de Treball per a persones joves aquest estiu.

Els camps de treball són activitats de voluntariat protagonitzades per joves que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat. Combinen la part voluntària amb la realització d’activitats lúdiques i de lleure.

A Catalunya, els camps de treball estan organitzats per la Direcció General de Joventut, a través de l’ACJ, i gestionats per entitats i associacions juvenils o fundacions sense ànim de lucre. Amb la  col·laboració dels ens locals que els acullen.

Tenen una durada de 15 dies, en període de vacances, i tenen l’objectiu de promoure la tasca solidaria i voluntària de cada jove participant.

L’oferta de camps de treball a Catalunya per aquest 2017 és de 54 camps, amb un total de 1.152 places, 4 dels quals es realitzaran a les Terres de l’Ebre, amb un total de 78 places.

Els camps de treball a les Terres de l’Ebre

A les Terres de l’Ebre aquest 2017 es duplica l’oferta de camps de treball i se’n realitzaran 4,  que giraran entorn la cultura, la conservació del patrimoni, la tradició, el riu i els ports, amb un total de 78 participants.

La novetat més destacada és que d’una oferta de 39 places l’any 2016 es dobla la capacitat, amb dos camps de treball més per aquest 2017. Se’n realitzaran dos de nous, un a El Pinell de Brai (24 places) i l’altre a Riba-roja d’Ebre (15 places), que se sumen al de La Fatarella (24 places) i Alfara de Carles (15 places), durant el mes de juliol, en períodes de 15 dies cadascun.

D’aquests, 2 seran per a joves catalans (joves de 14 a 17 anys)  i dos per a joves d’arreu del món (joves majors d’edat fins a 29 anys). Les temàtiques dels camps organitzats enguany seran el medi ambient (2) i la recuperació i conservació del patrimoni (2).

Els portaran a terme associacions amb experiència, com són Obre’t’Ebre i la Fundació Escolta Josep Carol, amb el suport de cada ajuntament (facilitant l’allotjament, eines o, en alguns casos, la direcció de les feies tècniques) i la col·laboració de diverses entitats de cada municipi o comarca, ja sigui per la seva expertesa en la tasca a realitzar o bé per donar a conèixer als joves diverses activitats culturals.

Els camps de treball ebrencs són:

Camp de Treball d’Alfara de Carles: Cuidem els Ports. Fins a 15 joves majors d’edat d’arreu del món vindran a aquest petit municipi del Baix Ebre per ajudar en la recuperació de l’espai natural del Barranc del Llop com espai de passeig i esbarjo

Es formaran en qüestions com la flora autòctona i coneixeran el privilegiat entorn natural dels Ports, la cultura ebrenca i la seua gent.

Camp de Treball de Riba-Roja: Cuidem l’entorn. Adreçat a 15 joves catalans que se centraran en la millora de la façana fluvial, senyalització i enjardinat (zona d’esbarjo i passeig naturals), amb un component social de coneixement de la geografia humana de la zona, la vida vora el riu, l’agricultura, la història…

La Lleva del Biberó, a Pinell de Brai. De caràcter més històric, se centrarà en la recuperació de l’entorn i les trinxeres de la Guerra Civil, amb la col·laboració inestimable del COMEBE. Aquesta part més tècnica es complementa amb activitats de coneixement de l’entorn i la cultura, destacant les excursions i visita als espais de la Batalla de l’Ebre. Hi podran participar 24 joves d’arreu de Catalunya

La Font i la sèquia de Bingaubó, a la Fatarella. També 24 menors catalans, en aquest cas dedicaran els matins de dos setmanes a la recuperació dels accessos i de la font, senyalitzant i construint una zona d’esbarjo. Per les tardes coneixeran el municipi i l’entorn i gaudiran d’activitats de lleure diverses.

Preinscripcions fins el 18 d’abril

El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà dilluns 10 d’abril a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dimarts 18 d’abril.

Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del web  www.jove.cat  En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament a cadascun dels participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant notari que es realitzarà el 20 d’abril.

Els resultats del sorteig es publicaran l’endemà, 21 d’abril, i es comunicaran el mateix dia per correu electrònic a les persones participants.

A partir del 9 de maig aquelles persones que no hauran obtingut cap plaça de les escollides, podran inscriure’s a les places que quedin lliures, i a partir del 16 de maig, podran fer-ho aquells joves que no hagin participat del procés de preinscripció.

Podeu veure l’oferta de camps de treball al següent enllaç:

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/camps_de_treball/informacio_camps_treball/index.html

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

three + 3 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories