EbreExprés

Un estudi científic que ha de servir per millorar la producció de musclos i ostres a la badia del Fangar

Març 08
18:17 2017

Servirà de base per al desenvolupament d’eines que garanteixin una gestió sostenible de les activitats aqüícoles i pesqueres d’aquesta zona del delta de l’Ebre

Aquesta iniciativa és un exemple del nou model basat en els plans de cogestió entre productors, científics i Administració

musclos_presentacio_estudi

Foto/ DARP. El director general de Pesca, Sergi Tudela, presentant l’estudi científic sobre la badia del Fangar.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha presentat avui  a la Federació de productors de mol·luscs del Delta de l’Ebre l’estudi científic  “Anàlisi de la circulació i renovació de l’aigua a la Badia del Fangar sota condicions presents i futures. Implicacions per a la gestió”, un estudi que ha de servir de base per al disseny i implementació d’una estratègia que doni eines per a millorar la gestió de les activitats aqüícoles i pesqueres a les badies.

L’informe va ser encarregat al Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners (CIIRC) i a l’IRTA Sant Carles de la Ràpita, a instàncies  de la Direcció General de Pesca i Alimentació, amb l’objectiu de conèixer en profunditat els problemes de qualitat d’aigua que afecten de forma significativa la Badia del Fangar, un dels dos centres principals de cultiu aqüícola, de musclo i ostra rissada, del Delta de l’Ebre.

En aquest treball es presenta una anàlisi de la dinàmica de l’aigua i la sedimentació de la badia del Fangar, i de quina manera aquests dos factors incideixen alhora d’aconseguir una gestió de les explotacions aqüícoles i pesqueres que sigui sostenible amb els valors ambientals i els combini amb les utilitats socio-econòmiques del Delta de l’Ebre.

A partir d’aquesta informació s’han extret un seguit de recomanacions per a possibles treballs futurs que permetran conèixer de forma molt més acurada els patrons de circulació, sedimentació i la qualitat de l’aigua dins la badia i proposar mesures de caire integral per tal de minimitzar els seus efectes sobre la producció aqüícola.

Aquest estudi és un exemple del model que promou el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació basat en plans de cogestió i coresponsabilitat entre productors, científics i Administració, que ja s’està aplicant en l’àmbit pesquer arreu de Catalunya.

Amb aquest objectiu, el Govern de la Generalitat ha impulsat el nou Decret de Governança de la Pesca Professional a Catalunya.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

12 − 1 =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Febrer 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories