EbreExprés

Veïns d’Alcanar participen en la Jornada de Portes Obertes del Consorci d’Aigües

Veïns d’Alcanar participen en la Jornada de Portes Obertes del Consorci d’Aigües
Novembre 03
13:27 2016

Veïns d’Alcanar participen en la Jornada de Portes Obertes del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) per conèixer la planta de potabilització de l’Ampolla.

Consorci aigües

Consorci aigües. Foto/Cedida.

El tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Alcanar, Joan Roig (responsable de les àrees de Participació Ciutadana, Joventut i de la Gent Gran), i el regidor Jordi Montfort Callarisa (responsable de les àrees d’Hisenda, Turisme, Empresa, Comerç, Indústria i Ocupació i d’Agricultura, Ramaderia i Pesca), van encapçalar el grup de 40 veïns d’Alcanar que dissabte 29 de novembre van visitar la planta potabilitzadora que el CAT té a l’Ampolla.

L’acció s’emmarca en la política de transparència informativa i responsabilitat social que du a terme el CAT envers els consorciats, i per part d’Alcanar, amb les polítiques de sensibilització en l’àmbit de la sostenibilitat i l’educació ambiental; van participar representants de l’Associació de Jubilats.

La sortida es va efectuar des de l’Avinguda Catalunya amb l’autobús posat a disposició dels visitants. Un cop arribats a la planta de l’Ampolla, van ser rebuts pel director – gerent del Consorci, Josep-Xavier Pujol, i la resta de membres del CAT que col·laboraven en la Jornada.

Es va començar amb la projecció d’un vídeo, on s’exposa la fragilitat de l’aigua com a bé escàs, es descriu l’origen del CAT i s’explica el procés de la planta que posteriorment es visita. L’objectiu, a més de conèixer l’ETAP, també busca fer prendre consciència del procés de tractament de l’aigua, un recurs escàs que cal gestionar de forma eficient, com es fa al CAT, i fer-ne un consum responsable. Després va haver-hi un torn de preguntes per part dels veïns, interessats a conèixer detalls, que es van explicar i respondre pel director – gerent del CAT.

Es van organitzar dos grups per recórrer diferents unitats de la Planta. L’espectacularitat del dipòsit d’aigua crua, amb reserves per un o dos dies (segons els  consums d’estiu o hivern); els decantadors i floculadors, els filtres de sorra,.. van permetre veure la complexitat del sistema de potabilitzar aigua al final del recorregut del riu. Durant el recorregut també es van respondre tots els dubtes que plantejaven els visitants.
A l’Espai d’Aigua es va assolir la visió global de les instal·lacions, així com la història i detalls del subministrament local del municipi. El pas pel control central, cervell del sistema CAT, va cloure el circuit. Abans del comiat hi va haver un petit refrigeri.

Els participants van mostrar la seva satisfacció, recollida en una enquesta de valoració, pel resultat de la jornada i el coneixement d’unes instal·lacions que a “partir d’ara sentim més nostres”, van explicar. Joan Roig, el regidor de Participació Ciutadana, va agrair al Consorci l’oportunitat de la visita i l’acollida.

Etiquetes

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Escriu un comentari

Escriure un comentari

three × five =

Subscripció Newsletter

Estat de les Platges

Calendari

Abril 2019
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Últims Comentaris

Hola bon dia, em sap greu comentar que aixo no es cert, desde fa aproximadament...

La informació es errònia. Les factures estan pagades i auditades des de fa 16 anys...

I els Kebabs? Son controlats per la salud publica i per sanitat?...

En resposta a Joan. Arreglarem el titular! Gràcies....

No és el TEDxAmposta, és el TEDxAmpostaSalon, un espai més petit per a debatre entre...

Categories